Ticaret arenasında hisse senedi ve kripto paranın yeni adresi Twitter olacak. Ticaret arenasında hisse senedi ve kripto paranın yeni adresi Twitter olacak. Twitter’ın iş birlikçisi bir yatırım platformu olan eToro oldu. Platformda genişletilecek özelliğin ‘cashtag’ olduğu belirtildi.

twitter
twitter

CNBC’nin haberine göre yeni olan özelliğin perşembe gününden sonra kullanıma sunulması bekleniyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında kullanıcıların piyasa grafiklerini görüntüleyebilmesi sağlanacak. İlaveten kullanıcılar eToro’dan hisse senedi ve diğer varlıkların alım satımını gerçekleştirebilecek. Twitter’da TradingView üzerinden S&P 500 gibi endeks fonlarına, şirket hisselerine ve bazı kripto varlıklarına ilişkin verilerin görüntülenmesi mümkündü. Bunun için de ‘cashtag’ özelliği kullanılmakta. eToro’nun açıklamasına göre Twitter cashtag’lerinin daha çok enstrüman ve varlık sınıfını kapsayacak biçimde genişletilmesi hedefler arasında yer alıyor.

Twitter CEO’su olan Elon Musk önceleri uygulamayı Super App’e dönüştürmeyi düşünmüştü. Musk’a göre Twitter’ı satın almak X’in ortaya çıkmasını hızlandıracaktı. Twitter’ın satın almasını yapan Musk, birçok değişim yapmış ve gündem olmuştu. Çalışan sayısı bu değişimlerden biriydi zira 8.000 personelden 1.500 kalmıştı. Bütün reklamverenlerin geri dönüşünün yaşandığını belirten Elon Musk, gelir giderin başabaş noktasında olduğunu da söyledi. eToro 2007’de İsrail’de kurulmuş olan ve 32 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya sahip bir platform. eToro’nun CEO’su Yoni Assia’nın sözleri ise şu şekilde: “Son üç yılda muazzam bir şekilde büyüdükçe, giderek daha fazla kullanıcımızın Twitter’da etkileşime girdiğini ve kendilerini piyasalar hakkında eğittiğini gördük”.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik mezunu, Endüstri Mühendisliği öğrencisi, İmza'da Dijital Çırak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir