Hindistan, ülkelerinde hiç olmadığı şekilde gelişim gösteren kripto para ticareti ile ilgili olarak analizler yapıyor. Kripto para birimlerinin vatandaşlara vereceği zararlarının önüne geçmek adına hızla çalışmalarına devam eden hükümet, pek çok özel kripto para birimine yasak getirecek bir yasa tasarısı hazırladığını belirtti. 

Hindistan hükümeti, son zamanlar içerisinde kripto para ticaretinin risklerini tartıştığı pek çok toplantı düzenliyor ve merkezi hükümeti destekli bir dijital para birimi deniyor. Son zamanlar içerisinde pek çok sebeple hızla gelişmeye devam eden özel kripto para birimlerinin ortaya çıkaracağı tehlikeden söz eden yetkililer, özel kripto para birimlerine yasak getirecek olan yasa tasarısı üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda  yetkililer, ülke içerisindeki kripto para piyasasındaki hızlı hareketlilik geri dönülemez zararlara yol açmadan önce bunun önüne geçilmesi bekleniyor. Devlet görevlileri, ülke içerisindeki kripto para ticaretinin analiz edilmesi, bazı istisna durumlar dışında, “tüm özel kripto para birimlerini” yasaklayacak bir yasa tasarısı hazırladığından söz etti. 

Hükümet yasa tasarısı üzerinde çalışıyor

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve bazı milletvekilleri, kripto para piyasası ve güncel gelişmeler üzerine konuşmak için pek çok toplantı yaptı. Son zamanlar içerisinde herhangi bir varlık sınıfına veya borsaya yatırım yapmak adına Hintli sayısında oldukça fazla artış olduğu anlaşıldı. Hindistan’ın yerel kripto para borsalarının işlem hacimleri ve kullanıcı tabanlarına göre incelendiği yüksek profilli yatırımcılardan rekor seviyede sermaye toplandığı belli oldu. 

10 16

Hintli bir bakan, Çin’in bazı kripto paraları yasaklamasının ardından çalışmalara başlayarak, bir yasa tasarısı hazırlamaları gerektiğini önerdi. Pek çok devlet görevlisi, de kripto para piyasasının kendine has dünyası gereği, endişelerinden söz ederek bir sınıflandırma getirilmesi ile ilgili konuları desteledi. Hindistan Merkez Bankası başkanı Shaktikanta Das da ülkelerinin kripto para birimleri ile ilgili olarak daha  fazla analize ihtiyaç duyduklarını belirtti. Kamusal alanda, ciddi ve bilgili olarak tartışmalara denk gelinmediği ve bunun gerekliliğinden söz edildi. 

Hindistan hükümetinin kripto para ile ilgili olarak gerçekleştirdiği toplantıda, tüketicilere  kripto para reklamlarının vatandaşları yanılttığı ve kripto para ticaretinin de sınırlandırılması gerektiği konusunda ortak karara varıldı. Ülkede sadece kripto para teknolojisi ve uygulamalarını takip edebilmek adına belirli “bazı istinaslara” izin verileceği açıklandı. Hindistan Hükümeti’ne göre ‘Kripto Para Birimi ve Resmi Dijial Para Birimi Yasasının Düzenlenmesi 2021’ adlı yasa tasarısı, ülkenin ticari güvenliğini daha da korunaklı hale getirecek ve resmi dijital paranın oluşturulması için “kolaylaştırıcı” olacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir