Teknoloji geliştikçe standart televizyon izleme alışkanlıklarımızda değişiyor. Günümüzde üretilen pek çok televizyon internete bağlanma özelliğine sahip. Ancak pek çok kullanıcı kablosuz ağ ayarlarını yapmakta biraz zorluk yaşıyor. Bizde bu yazımızda Hi-Level wifi nasıl bağlanır sorusunu açıklayacağız.

49HL550, 32HL530, 48HL700, HL40DLK0938 ve diğer modellerde Hi-Level Smart TV internette bağlanmanız için sadece kablosuz ağların görülmesi yeterli olacaktır. 4K Smart TV modellerinde kablosuz bağlantıdan yararlanabilmek için herhangi bir cihaz ya da kablo almanıza gerek. Ancak çok eski Smart Tv modelleri için bu durum geçeli olmayabilir.

Hi-Level wifi bağlantısı için öncelikle internet erişiminiz olduğundan emin olmanız gerek. Bunun için telefonunuzun internete bağlanıp bağlanmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer bağlantınızda bir sorun yoksa ilk yapmanız gereken televizyonunuzun kumandasından menüye giriş yapmak. Ardından ayarlar menüsüne girerek ağ ayaları sekmesine giriş yapmanız gerek. Bu menüde karşınıza “Kablolu erişim ayarı” seçeneği çıkacak. Bu seçeneği kablosuz erişim ayarına dönüştürmeniz gerek. Bunun için “Kablolu erişim ayarı” yazan yere gelerek kumandadan sağ oka basarsanız ayarlarınız “Kablosuz erişim ayarları”na erişim sağlayabilirsiniz. Ardından yapmanız gereken modem ağ kullanıcı adı ve şifrenizi girerek otomatik olarak bağla seçeneğini seçmek.

Hi-Level WiFi nasıl nasıl bağlanır?

Bu durum televizyonunuzun modeline göre değişebiliyor. Eski modellerin arayüzü ile yeni modellerin farklılıklar olabilir. 

  • İlk olarak kumandanızın “Menü” ya da  “OK” tuşuna basın.
  • Ardından sistem ayarlarına giriş yapın ve “Ağ İnternet” ayarları sekmesini seçin
  • “Kablosuz erişim”in seçeneğini seçin. Bazı televizyonlarda menü seçmeye gerek kalmadan seçenekler yan yana menüler olarak açılabilmektedir.
  • Bu menüden “Ağ” ile ilgili bölüme girin
  • WPS veya normail bağlantı için ekrana gelen ağların üstüne dokunun
  • Wifi şifresini girin
  • Bağlantı olmuyor ise daha önce bağlanmış bir ağ olabileceğinden “Ağ Kaldır” seçeneğini seçerek aynı işlemleri baştan yapın
  • Eğer hala bağlanamıyorsanız modem içerisinde bulunan kanalı değiştirin çünkü şifreleme türlerinde uyumsuzlukta bağlanmamaya neden olabilir.
     

Hi-Level Wireless adaptör

Eğer kullandığınız televizyonda Hi-level wifi özelliği varsa Wireless adaptör satın alınarak da bağlantınızı yapabilirsiniz. Bunun için televizyonunuzun arayüzünde yazılım desteği olması yeterli. USB bağlantısı yapıldığından direk ağ ayarlarında görünebilir ve bağlantınızı hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
 

KAYNAK: Andronova

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir