Özellikle oyun oynarken kullanıcıların yaşamış olduğu sorunlar bir hayli insanı çileden çıkartabiliyor. Bu tarz problemler ile karşılaşıldığı zaman oyun keyfi yarıda kalabiliyor. Gelişmiş bilgisayar ve üst seviye oyuncu bilgisayarlarda bu tarz durumla daha az gözükürken, daha çok eski sistemlere sahip kullanıcılar sıkça sorunlar ile karşılaşıyorlar. Ancak oyun oynamak için bu tarz problemlere çözüm getiren çeşitli programlar bulunuyor. Bizde sizlere her oyun kullanıcısının bilgisayarında yer alması gereken bazı programları listeledik. Ücretsiz programlar olan bu listemizde faydalı olabilecek programları paylaştık.

Oyun oynamak için yüksek bir ihtimalle Windows bir işletim sistemi tercihe diyorsunuz. Ancak Steam üzerinden oyunu başlatmakla kalmayıp ek bazı yardımcı programlar ile oyun deneyiminizi artırabilir veya yaşadığınız sorunlara çözüm getirebilirsiniz. Özel makrolar yapabileceğiniz, ekran kartında overclock yapabileceğiniz çeşitli öneri uygulamalarını listemizde yer verdik.

Her oyuncunun bilgisayarında olması gereken programlar

  • Launchbox
  • f.lux
  • Pin Steam
  • GameSave Manager
  • WinDirStat
  • MSI Afterburner
  • SuperF4
  • KeyTweak
  • Borderless Gaming
  • ShareX

Launchbox

11 1597516955

PC platformunun en iyi başlatıcı programlarından olarak bilinen Launchbox, piyasada bulunan birçok Arcade ve Retro oyunların emülatörlerini destekliyor. Bilgisayarınızda yer alan oyunları arşivlemenizi sağlayan bu program ile Steam kütüphanenizi de dilediğiniz gibi sınıflandırabiliryorsunuz.

f.lux

22 1597516959

Daha çok gece geç saatlerde bilgisayar başında vakit geçiren bir kullanıcı iseniz, bu uygulama tam size göre diyebiliriz. Ekran parlaklığının yanı sıra ekrandaki renkleri de düzenleyen bu uygulama ile geceleri daha rahat kullanabileceğiniz sıcak ve göz yormayan renkleri sizin için otomatik bir şekilde ayarlayabilir. Daha çok geceleri oyun oynuyorsanız, göz sağlığınız için ışın saçan monitörler yerine doğru renklerde kullanımınız faydalı olacaktır.

Pin Steam

33 1597516974

Söz konusu Pin Steam uygulaması ile Steam kütüphanenizde yer alan her oyunu Başlat menüsüne sabitleme imkanı sunuyor. Oyunlarınızı oldukça şık tasarımda logolar halinde Başlat menüsüne sabitleyebiliyorsunuz. Diğer yandan Pin Steam ile Steam arkadaşlarınız da Başlat menüsünde görüntüleyebilirsiniz. Bu noktada Steam’ı açmaya gerek kalmadan başlat menüsü üzerinden oyunlarınızı başlatabilirsiniz.

GameSave Manager

Daha çok hikaye modunda oyunlar oynuyorsanız, GameSave Manager tam size göre bir program diyebiliriz. Bu program sayesinde oyun ilerlemelerinizi özel olarak kaydedebilir, düzenleyebilir ve saklayabilirsiniz. GameSaver programının faydasını özellikle bilgisayarınızı formatlayacağınız durumlarda göreceksiniz.

WinDirStat

WinDirStat ile bilgisayarınız başında sevdiğiniz oyunu inmesini beklerken takılı kalma problemlerinizi çözebilirsiniz. Oldukça faydalı olan bu program ile bilgisayarınızda yeterli alan olmadığında inmeyi durduran oyun için bir çözüm getiriyor. WinDirStat, sisteminizin depolama alanında bulunan her bir veriyi kapladığı alanla birlikte size gösteriyor ve boş olan oluşturmak için sisteminizi yönetmenizi sağlıyor.

MSI Afterburner

Birçok kişinin bildiği ücretsiz Afterburner uygulaması ile bilgisayarınızdaki ekran kartına overclock işlemi yapabilirsiniz. Bu sayede ekran kartının çalışma frekansını artırarak oyun performansınızı yükseltebilirsiniz. MSI Afterburner ile her marka ekran kartınızda oynamalar yapabilirsiniz.

SuperF4

Oyun oynarken bilgisayarın bir anda donması ve cevap vermemesi durumunda bu program tam olarak işinize yarayacaktır. Donmuş ekranı düzeltemediğiniz noktada bilgisayarı yeniden başlatmek yerine SuperF4 ile görev yöneticisine erişebilir ve tüm açık olan programları kapatabilirsiniz. CTRL + Alt + F4 komutu ile açık olan tüm içerikler kapatılacak ve bilgisayarın kendine gelmesi sağlanacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir