Oyuncuların favori cihazlarından bir tanesi olan Nintendo Switch’i daha etkin bir şekilde kullanmak istiyorsanız, her oyuncunun kullanması gereken 6 Nintendo Switch ayarına göz atabilirsiniz.

  • Hızlı arşivleme ile oyun ayarlarını saklayın

Nintendo Switch kısıtlı depolama alanına sahip olduğundan dolayı oynanmak istenen oyunlarda depolama alanı sorunu yaşanmasına neden olabilir. Ancak cihazlarda yer alan hızlı arşiv özelliği sayesinde oyundaki tüm ilerlemenizi kayıt altına alabilmeniz ve oyunu sildikten sonra bu kayıtları cihazda saklamanız mümkün. Böylece İlerleyen dönemlerde yeniden oyuna dönüş yapmak istediğinizde hızlı arşivi bölümündeki oyun belgelerini kolayca aktif hale getirebilirsiniz.

  • Seçim ekranını atlama

Eğer tek bir kişinin kullandığı Nintendo Switch’e sahipseniz , sürekli ekrana çıkan kullanıcı seçim ekranını atlayabilir ve oyunlara daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu seçeneği Sistem Ayarları > Kullanıcılar > Seçim Ekranını Atla’dan yapılandırabilirsiniz.

  • Düğme eşleşmesini değiştirme

Daha iyi bir oyun deneyimi için tuşları yapılandırmak istiyorsanız özellikle düğme eşleşme özelliğini değiştirebilirsiniz. Bu işlemlerin yapılabilmesi adına Sistem Ayarları> Kontrolörleri ve Sensörler> Değiştir Düğme Mapping ekranına ulaşmanız ve ayarları yapılandırmanız yeterli.

  • Kontrol Çubukları/Hareket Kontrollerini Kalibre Et

Özellikle eski bir sisteme sahipseniz ve kontrol sırasında sorunlar yaşıyorsanız daha iyi bir oyun performansı için mutlaka kontrolleri kalibre etmelisiniz. Kalibre işlemleri için Sistem Ayarları > Denetleyiciler ve Sensörler > Kontrol Çubuklarını Kalibre Et veya Hareket Kontrollerini Kalibre Et bölümünden yapabilirsiniz.

  • Bluetooth destekli ses çıkışı

Oyunları yüksek sesle oynarken çevredeki İnsanların bu durumdan rahatsız olmasını engellemek için bluetooth desteğinden yararlanabilirsiniz. Bluetooth Audio ile ayarlar sekmesinde yer almaya başlayan özellik, kullanıcıların kolay bir şekilde ses geçişini yapmasını sağlıyor.  Kulaklık ile oyuna daha iyi hakim olabilirsiniz.

  • Ekran boyutunu ayarlama

Eğer ekran konusunda sorun yaşıyorsanız ve ekran boyutuna ayarlamanız gerekiyorsa sistem ayarlarından bu işlemleri kolayca yapabilirsiniz. Özellikle televizyon gibi ikinci ve büyük ekran kullanımlarında bu ayarlamalar çoğu kullanıcı için gerekli olabilir. Sistem Ayarları > TV Ayarları > Ekran Boyutunu Ayarla seçeneği üzerinden değişiklikleri kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Her bir ayar ve seçenek, oyunlardaki performansınızı arttırmaya ve cihazınızdan tam anlamıyla yararlanmanızı sağlayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir