Henüz birkaç gün önce PlayStation Showcase 2023 etkinliğinde tanıtılan ve ön siparişleri başlayan oyun Assassin’s Creed Mirage’e zam geldi.

Henüz ön sipariş döneminde olan Assassin's Creed'e zam geldi

Sony, geçen günlerde “PlayStation Showcase 2023” etkinliği düzenlemiş ve bu etkinliğe dünya çapında bir çok oyun stüdyosu katılmıştı. Etkinlikte yer alan stüdyolardan olan Ubisoft, Assassin’s Creed oyun serisinin yeni oyunu Assassin’s Creed Mirage’i kullanıcılara tanıttı. Tanıtımdan sonra ön siparişleri gelmeye başlayan oyunun Türkiye fiyatı da 329 TL olarak belirlenmişti. Fakat çok geçmeden oyun fiyatına zam geldi.

Etkinlikten sonra 329 TL olarak belirtilen Assassin’s Creed Mirage oyununun zamlı yeni fiyatı 849 TL olarak güncellendi. Oyun, 12 Ekim 2023 tarihinde Playstation 5, PlayStation 4, Xbox Series S/X, PC ve Amazon Luna platformlarında yerini alacak.

Assassin’s Creed’e gelen beklenmedik fiyat artışı hayranların tepkisini çekti

Henüz ön sipariş döneminde olan Assassin's Creed'e zam geldi

Fiyatın açıklanmasından kısa bir süre gelen bu beklenmeyen fiyat artışı oyun severlerin tepkisini çekti. Daha önce 329 TL olan oyun fiyatının bir anda 2 kat artmasına oyuncular tepki gösterdi. Bu beklenmedik fiyat artışı Türkiye’deki oyun fiyatlarındaki artış trendinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Döviz kurlarında gerçekleşen dalgalanmalar son dönemde Türkiye oyun pazarını da etkiledi. Döviz kurları yüzünden oyunlara gelen zam, oyuncuların bütçelerini zorladı. Oyuncular bu fiyat artışlarının oyunlara erişimin kısıtlandığını ve oyun pazarında adaletin sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Dünyanın en büyük oyun istemcilerinden biri olan Steam, bir süre döviz kurlarına karşı direnmiş ve oyun fiyatlarında güncelleme yapmamıştı. Ancak 2023 yılı ile beraber Steam ve Epic gibi bir çok oyun istemcisi oyun fiyatlarında ciddi bir artışa gitti. Fiyat artışları sonucu üst düzey yapımların ücretleri 500 TL’den başlıyor ve istemcilerde 1.000 TL’nin de üzerinde bir çok oyun yer alıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir