Oyun severler tarafından heyecan içerisinde uzun süredir bekleyiş içerisinde olunan Stalker 2: Heart of Chornobyl, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın uzun süre devam etmesi nedeniyle erteleme kararı verildi.

Uzun bir süre boyunca büyük bir heyecanla beklenen Stalker 2: Heart of Chornobyl oyunu, geliştirici şirket GSC Game World’un resmi açıklamasına göre, beklentilere aykırı bir şekilde 2023 yerine 2024’ün başlarına ertelendi. İlk başta oyunun 2023 içinde çıkması planlanıyordu, ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle bu planlar beklenmedik bir şekilde sekteye uğradı.

Oyunun hayranları bu haberin ardından büyük hayal kırıklığı yaşadı. Geliştirici ekip tarafından açıklaması yapılan bu duruma karşılık hayal kırıklığı yaşanmış olsa da, kullanıcılar için bu neden anlaşılır bir şekilde karşılanıyor. Ukrayna’da yaşanan siyasi sebeplerin ve işgal durumu, birçok faaliyeti etkilemiş olduğu gibi oyunun geliştirme sürecini ve yayınlama süreçlerini etkisi altına aldı.

stalker

Heyecan içerisinde beklenen oyunun çıkışı tarihi 2024’e ertelendi

Stalker 2’nin piyasaya sürüldüğü zaman, oyuncular hem PC platformunda hem de Xbox Series X/S konsollarında bu oyunun keyfini çıkarabilecekler. Bununla birlikte, Xbox Game Pass üyeleri için sevindirici bir haber de mevcut: oyunun çıkış gününde, Xbox Game Pass aboneleri için hemen erişilebilir olacak. Bu da, oyuncuların oyunu satın almadan önce deneyimleme fırsatına sahip olacakları anlamına geliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir