HBO, orijinal dizi ve filmlerini Netflix’te yayınlama konusunda lisans anlaşması yapmayı planlıyor. Anlaşma ile HBO’nun içeriklerini ABD’deki rakip yayın akış platformuna sunduğu ilk anlaşma olacak.

Warner Bros. Discovery, HBO’nun bazı içeriklerini Netflix’e lisanslamak için görüşmeler yapıyor. Anlaşma gerçekleşirse, 10 yıl sonra HBO ilk kez dizi ve filmlerini bir rakip platformda sunmuş olacak.

Anlaşmanın ilk kısmında, Netflix’te yayınlanacak ilk içeriğin HBO’nun popüler komedi dizisi Insecure’un yayınlanması bekleniyor. Popüler dizi 2021 yılının Aralık ayında 5. sezonun sonunda sona ermişti. Anlaşma ile başka hangi HBO içeriklerinin Netflix’e geleceği belirlenmedi. Ancak gelen içerikler HBO Max’te yayınlanmaya devam edecek.

Gidilen strateji değişikliği, Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav’ın vizyonuna uyum sağlıyor. Zaslav, daha önce içerik lisanslama ve şirketin karlılığını arttırmak için içeriklerin başka platformların yayınlamasını engelleme konusunda vazgeçme niyetinin olduğunu söylemişti. 2023 yılı ile beraber Warner Bros. Discovery, Westworld ve Roku gibi içeriklerini ücretsiz yayın platformlarında yayınlanmasını sağladı.

HBO anlaşma ile bir ilke imza atabilir

HBO, Netflix ile anlaşma yaparak içeriklerini paylaşabilir

HBO, Amazon Prime Video ile 2014 yılında yaptığı anlaşma ile The Sopranos, Deadwood, Six Feet Under ve The Wire gibi birçok dizi içeriğinin lisanslanmasını sağlamıştı. Ancak HBO Netflix ile yapacağı bu işbirliği ile bir ilke imza atmış olacak.

Netflix ve HBO/Warner Bros. Discovery tarafından iş birliği söylentilerine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak, bu anlaşma yapılırsa yalnızca ABD içerisinde geçerli olacak. Türkiye’deki HBO dizi içeriklerinin büyük bir kısmının yayın hakları BluTV’de bulunuyor. Game of Thrones’un öncesini anlatan House of the Dragon ise TOD ( beIN CONNECT) platformunda yer alıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir