Çevrimiçi dizi ve film izleme platformlarından olan HBO Max ve Discovery Plus için önemli gelişmeler gündeme düştü. Discovery ile Warner Media şirketlerinin birleşimi ile ortaya çıkan Warner Bros. Discovery şirketi tarafından 2023 yılında Discovery Plus ile HBO Max servislerinin birleştirme kararı alındı.

Önümüzdeki yılın yaz aylarında tanıtılması beklenen bu yeni birleşme ile ortaya çıkan servisin adı ise henüz netleşmiş değil. İlk etapta ABD pazarında aktif olması beklenilen bu büyük birleşimin neden yapılacağı bilinmezken, genel anlamıyla mantıklı bir hamle olduğu düşünülüyor. Öyle ki kullanıcılar birden fazla aboneliği tercih etmezken, şirketlerin tüm içeriklerinin bir platformda yer alması kullanıcılar tarafından daha tercih edilebilir oluyor.

Discovery Plus ve HBO Max’ten birleşme kararı

24

Bu yeni servisin detaylarına bakacak olursak, içerisinde reklamlı bir abonelik paketinin de sunulması bekleniyor. Yeni servisin yayınlanması öncesinde Discovery Plus içindeki bazı içeriklerin HBO Max’e ve HBO Max içindeki bazı içeriklerin ise Discovery Plus içerisine aktarılması bekleniyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre HBO, HBO Max ve Discovery Plus servislerinin toplam olarak bakıldığında 92.1 milyon seviyesinde abonesi bulunuyor. Bu rakam yeni servis ile 100 milyonu aşması bekleniyor. Yeni servis birçok bölgede pazarda olacakken, Türkiye pazarına da giriş yapması bekleniyor.

Warner Bros, Discovery’nin HBO Max servisi zaten Türkiye için uzun bir süredir beklenen bir servisti. Geçtiğimiz ay yapılan resmi bir açıklama ile Disney+ sonrasında Türkiye’ye gelmesi beklenen HBO Max platformu üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir