Huawei’nin global bir işletim sistemi olarak duyurduğu HarmonyOS’un yeni sürümü olan HarmonyOS 2.0 resmen duyuruldu. Bu yeni sürüm işletim sistemi, uyarlanabilir kullanıcı arayüzü ve daha fazla güvenlik gibi çeşitli iyileştirmeler ile geliyor. 2019’da düzenlediği geliştirici konferasında  tüm cihazlarda kullanılabilir evrensel işletim sistemi Harmony OS’un tanıtımını yaparak hedeflerini açıklayan Huawei, 2020 Geliştirici Konferans’nda da işletim sisteminin yeni versiyonu olan Harmony OS 2.0’ı duyurdu. Huawei tarafından yapılan açıklmaya göre Harmony OS 2.0 SD, 10 Eylül itibariyle geliştiricilerin erişimine açılacak. Ancak Harmony OS 2.0 SDK’nın şuan için sadece akıllı saat, TV gibi ürünleri desteklediği belirtiliyor. Harmony OS 2.0 SDK, aralık ayından itibaren akıllı telefonlar tarafından desteklenebilir olacak.

Harmony OS 2.0 duyuruldu

1 1 10

Huawei, geliştirici konferansı esnasında, Harmony OS’un açık kaynaklı versiyonu olan OpenHarmony projesini de duyurdu. Huawei açıklamasına göre OpenHarmony, şuan için 128KB ile 128 MB RAM’e sahip cihazları destekleyecek. Nisan 2021 tarihi ile beraber ise bu sınır 4 GB seviyesine erişecek. Ekim 2021’de RAM sınırı tamamen ortadan kalkmış olacak. Yapılan açıklamaya göre Harmony OS 2.0 her türlü cihaza uyarlanabilir kullanıcı arayüzü, gelişmiş güvenlik ve daha iyi çalışan yapay zeka destekli akıllı ses tanıma gibi özellikler ile gelecek.

 Huawei diğer yandan Harmony OS 2.0’da daha hızlı uzaktan okuma/yazma performansı sunan cihazlar arası veri aktarmaya odaklanıldığını da belirtiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir