Çin merkezli teknoloji devi Huawei, kendi mobil işletim sistemi olan HarmonyOS 2.0 Geliştirici Beta sürümünü bugün itibariyle resmi olarak kullanıcıların beğenisine sundu. Huawei şirketinin tarihi adına tam anlamıyla bir dönüm noktası olan bu süreç içerisinde, ilk aşamada HarmonyOS alacak akıllı cep telefonlarda belli oldu. 

Huawei kullanıcılarını uzun bir süredir heyecanlandırmayı başaran HarmonyOS 2.0 işletim sisteminin Geliştirici Beta sürümünü resmi olarak kullanıcıların beğenisine sundu. HarmonyOS 2.0’ı alan telefonlar arasında Huawei P40, Mate 30 ve MatePad Pro bulunuyor. Bir diğer yandan ise Huawei Mate 40 serisinin de gelecek günler içerisinde beta programına dahil edileceği de bildirilen durumlar arasındadır.

HarmonyOS 2.0 beta resmi olarak duyuruldu

HarmonyOS kullanıcılarına oldukça keyifli bir kullanım sunacağı iddiası söz konusudur. Huawei tarafından konu hakkında yapılan açıklamalara göre, internet bağlantısına sahip olan büyün akıllı cep telefonlarla tam uyumlu bir şekilde çalışacak olan HarmonyOS , bugün itibariyle geliştiricilerin beğenisine sunuldu. 

5

HarmonyOS hakkında bir kaç senaryo bulunuyor. İnternet bağlantısını destekleyen bir buzdolabı olduğunu düşünmek gerekirse, HarmonyOS  işletim sistemi iste bu buzdolabı ile de kusursuz bir şekilde çalışabilecek. Elbette ki sadece buzdolabı şeklinde düşünmeyin, genel olarak loT yani “nesnelerin interneti” denilen bağlantı özelliklerine sahip olan tüm cihazlarla tam uyumlu bir şekilde performans sergileyebilecek. Öyle ki HarmonyOS’un Android’deki deneyimini aratmayacak gibi gözüküyor. 

HarmonyOS nasıl yüklenir?

HarmonyOS 2.0 beta sürümü nasıl yüklenir? Çinli şirket bugünden itibaren geliştiricilere HarmonyOS  beta sürümünü yüklemenin iki farklı yöntemi olduğundan bahsediyor. Şöyle ki ilk olarak geliştiriciler, isterse DevEco Studio 2.0 Beta3 aracını HarmonyOS’un resmi web sitesinden indirerek, Huawei DevEco Studio’da bulunan simülatör vasıtasıyla HarmonyOS’u deneyebilecekler.

Alternatif olarak ise HarmonyOS geliştiricilere OTA yolu ile direkt olarak HarmonyOS 2.0 yükseltme imkanı da sunuyor. Bu bağlamda değerlendirme yapmak gerekirse eğer destekleyen cihazlar varsa, ilk olarak beta sürecine kayıt olunması gerekiyor. Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra ise Huawei size özel bir davet maili gönderiyor. Ardından ise maildeki yönergeleri takip ederek HarmonyOS 2.0’ı akıllı cihazınıza yükleyebilirsiniz. Bu şekilde yükleme ve kayıt işlemlerini tamamlayarak işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir