Günden güne gelişim gösteren bir emülatör sayesinde Playstation ve Xbox gibi konsollarda oynanabilecek oyunun bilgisayar üzerinden oynanmasına olanak sağlanmıyor. Çünkü imkan sağlansa  bu seferde Xbox, Playstation oyun konsollarının değeri zamanla azalış gösterecek. Bu sebepten dolayı oyun konsolları üzerinden oynanan oyunların bilgisayar üzerinden oynanması biraz pahalıya patlıyor.

Ancak son zamanlarda gelişen emülatörler sayesinde oyunların bilgisayarlar için çıkarılmasa da bilgisayar üzerinden oynanabilmesine olanak sağlandığı belirtiliyor. Şimdi de Xbox bünyesinde markayla anılan oyun Halo 3 için bilgisayarda oynanması istenmeyen bir oyun oluyor. Ancak her ne kadar bilgisayar üzerinden oynanmaması belirtilse de gelişen emülatörler sayesinde bilgisayarda oynamanız mümkün oluyor. Bunun yanı sıra belirtmek gerekir ki oyunun bilgisayarlarda oynanabilmesi için gereken sitem gereksinimleri dudak uçuklatıyor. Herkesin elinin altında olan bilgisayarlardan fazla özellikler istemesi oyunu oynanamayacak bir hale getiriyor.

Oyun için gerekli olan sistem gereksinimlerine baktığımız zaman oyunun 30 FPS gibi bir tabanda oynamak istediğiniz de

– Intel Xeon e3- 1240 V2 3.6 GHz (MB MSI Z77A- G45) İŞLEMCİ

– 8 GB DDR3- 1866 MHz RAM

– Nvidia GTX 1050 TI ekran kartı gibi özelliklerin olması gerekiyor.

Bilgisayarınızda bu özellikler yok ise ve bu özellikte bilgisayar oluşturmak isterseniz 4.000 TL kadar bir masraf yapmanız gerekiyor. Ayrıca bu 4000 TL ile elde edeceğiniz FPS ise yalnızca 30 rakamından oluşuyor. Bu kadar masraflı olan oyunun ilgi görüp görmeyeceği merak konusu oluyor olup, oyuna bu kadar masraf yapılıp bilgisayar üzerinden oynanıp oynanmayacağı da tartışma konusu oluyor. İlerleyen günlerde oyuna olan ilgi ve merakın artış gösterip göstermediğini beraber gözlemleyeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir