Half-Life 2 için beta yaması uzun bir zamandır varolan bazı sorunları ortadan kaldırıyor. 

Valve, Half-Life 2 için sessiz bir şekilde yeni bir beta yaması hazırlayarak oyuncuların şaşırtmasına sebep oldu. Beta güncellemesi, Half-Life 2’de pek çok oyunu çalıştırmaya ve Valve’ın yakın zaman içerisinde sunulacak olan Steam Deck avuçiçi bilgisayarlarında olabildiğince iyi görünen küçük ancak önemli olan değişiklikleri içeriyor. Bu sebeple de, McVicker’ın bulguları yapılan değişikliklerin hepsini kapsamayabilir fakat önemli bir kaynak olarak gösterilebilir. 

14 9

Söz konusu bu beta yamasının topluluk tarafından uzun zamandır gösterilen ve uzun bir zamandır devam eden hatalara önemli miktarda düzeltme getirdiği dile getiriliyor. Konuyla ilgili olarak pek fazla özel örnek bulunmuyor fakat mesela Highway 17 seviyesinde yer alan Buggy’nin artık Half-Life 2: Episode 2’den bir “kopyala-yapıştır işi” olmadığı dile getiriliyor. Aynı zamanda Half-Life 2’nin kullanıcı arayüzündeki değişiklikler de son derece önemli olarak değerlendiriliyor. Sonunda ise ultra geniş çözünürlük özelliği destekleniyor ve arayüz ile beraber göstergeler artık farklı ekran çözünürlüklerine uygun şekilde ayarlanıyor. Kullanıcı arayüzü öğelerinizin varsayılan düzenden biraz farklı olarak boyutlandırılmasını ve konumlandırılmasını tercih ederseniz HUD ve oyun en boy oranı bağımsız olarak ayarlanabilir.

13 12

Half-Life 2’nin FOV sınırı da 110’a çıkarılmış ve oyun artık Steam Deck’in özel Linux dağıtımı, SteamOS (ve genel olarak Linux dağıtımları) ile çok daha iyi bir performans sergilemesi gereken Vulkan grafik işleme API’sini destekliyor. Vulkan aynı zamanda, daha az CPU ağırlıklı olduğu ve genellikle de eski API’lere göre üstün çapraz platform desteği sunduğu için bazı oyunlar içerisinde performans artırma özeliğine sahiptir. Half-Life 2’nin beta güncellemesinde yaşanan sorun yok değildir. McVicker, yamayı kullanırken oyunun bazı mikro takılmalardan olduğu ve şüphesiz şu an keşfetmediği pek çok farklı sorun olduğu dile getirildi. Yine de yaşanan bu küçük sorunun ve diğerlerinin de bir yama ile ortadan kaldıracağını beklemek mümkündür. Diğer bir açıdan ise Half-Life 2: Episode 3, 15 senedir yayınlanması beklenen durumlar arasındadır. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir