Son zamanlarda dünyanın gündeminde yer alan Koronavirüs tedirginliğini fırsat bilerek ürün fiyatlarını artıranlar büyük tepki çekiyor. Ticaret Bakanlığı ise haksız fiyat artışlarının şikayet edilerek müdahale edilmesini istiyor. Peki bu duruma dahil olan firmaları, fahiş fiyatları nasıl şikayet edebiliriz?

Haksız fiyat artışları nasıl şikayet edilir?

Öncelikli olarak maske, kolonya, makarna ve dezenfektanlar olmak üzere bir dizi ürün, dünya gündemini meşgul eden koronavirüsü fırsat bilenlerin haksız bir şekilde fiyat artışlarıyla fahiş ücretlere ulaşıyor. 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada HFA Bildirim uygulaması ile vatandaşların bakanlığa fahiş fiyatlı ürünleri şikayet ederek müdahale etmelerini istendi.

Android için HFA indir

iOS için HFA indir

HFA-Bildirim uygulaması, Ticaret Bakanlığınca geliştirilen bir uygulama. Bakanlık Twitter hesabından yapılmış olan açıklamada şunlardan bahsetti. 

Özellikle hijyen ürünlerinde fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşan tüm vatandaşlarımız; HFA-bildirim uygulamasından şikayetlerini anlık olarak iletebilir.

Peki HFA-Bildirim Uygulaması Nasıl Çalışır?

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan HFA bildirim uygulaması, iOS ve Android marketlerden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulamayı indiren kullanıcılar cep telefonu numarası, e-posta adresi ve TC kimlik numarasını girerek uygulamaya üye olabiliyor.

haksiz-fiyat-artislari-nasil-sikayet-edilir-699900-1.

Üyelik işlemini tamamlayan kullanıcıların haksız bir şekilde gerçekleşen fiyat artışlarını şikayet bildirimi yapmaları ve bunun için de ‘Şikayet Başvurusu’ butonuna tıklaması gerekiyor. Bu işlemin ardından şikayet etmek istenen iş yerinin unvanını, yani bakkal mı, eczane mi olduğunu belirtiyoruz. Daha sonra şikayet etmek istenen işletmenin adresini giriyoruz.

haksiz-fiyat-artislari-nasil-sikayet-edilir-699901-1.

Şikayet etmek istediğimiz işletmenin adresini açık bir şekilde yazdıktan sonra, şikayet edeceğimiz ürünün bilgilerini ve fotoğraflarını ekliyoruz. Son olarak bir açıklama yazıyoruz ve şikayetimizi Ticaret Bakanlığı’na gönderiyoruz.

haksiz-fiyat-artislari-nasil-sikayet-edilir-699902-1.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Haksız fiyat artışları nasıl şikayet edilir? HFA-Bildirim indir!”

  • Neriman Azat
    14 Mart 2024 at 01:48

    İmbo telefon aldım a101’den telefon Kaçak çıktı 120 gün içinde telefonun kapanacağı mesajı geldi böyle bir firma kaçak telefon satabilir mi faturam var gereken karne işlemleri başlatacağım