Bugünün sorunu, kendinizi bilgisayar korsanlarından nasıl koruyacağınızdır? Size ayrıntılı olarak açıklıyoruz.

Hackerların kart bilgilerini çalmak için en çok kullandığı 5 yöntem

Günümüzde yeri doldurulamaz veriler uzun süredir hayatımızda önemli bir rol oynamıştır. Artık uğruna savaş verilen petrolden daha değerli olan veriler, her geçen gün daha popüler hale geliyor.

Elbette bu durumda hackerlar bu çerçevede çok daha büyük bir rol oynuyor. Aslında bu sorunun %100 çözümü yok, yani veri güvenliği, ama bu hiçbir şey yapmamamız gerektiği anlamına gelmiyor. İyi güvenlik önlemleri alarak kendimizi bilgisayar korsanlarından nasıl koruyacağımızı öğrenebiliriz.

Güçlü şifre

İnternet dünyasında asla güvende olmadığımızı öğrendik. Ancak yine de kendimizi bilgisayar korsanlarına veya kötü niyetli kişilere karşı koruyabiliriz. Bu güvenlik önlemlerinden biri güçlü bir parola belirlemektir.

Bu noktada, güçlü bir şifre belirlemek istiyorsanız, şifrede kişisel verilerinizi veya basit bilgilerinizi içeren karakter veya kelimelere yer vermemeniz önemlidir. Aşağıdaki örneklerde güçlü şifreler ve yanlış şifre örnekleri görebilirsiniz.

Tüm platformlarda aynı şifreyi kullanamayacağınızı hatırlamakta fayda var. Bu şifreleri nasıl hatırlayacağınızı öğrenmek istiyorsanız, güçlü ve güvenli şifreler oluşturma makalemize göz atın.

Yanlış şifre: `123izmir321, `Galatasaray34`

Güçlü şifre: `nJo52493%si 95cem2341`

Çeşitli e-posta adresleri

e-posta artık tüm İnternet’te kullanılmaktadır. Bu nedenle, bilgisayar korsanlarından korunmak için farklı bir e-posta adresi kullanmak güvenliğimizi daha da artıracaktır. Örneğin, yemek siparişi verdiğiniz uygulamadaki e-posta ile elektronik bölümündeki e-posta aynı olmamalıdır. Devlet, banka gibi kuruluşlar için farklı bir e-posta adresi, online alışveriş platformları için farklı bir e-posta adresi kullanılmalıdır.

Sanal makine

İnternette güvenliğin sağlanması için gereksinimlerden biri de sanal makinelerdir. Sanal makineler sayesinde bilgisayarınızın içinde bilgisayarlar oluşturulur ve kişisel bilgisayarınız korunur. Sanal makine nedir diye merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

VPN kullanmı

İnternette gizlilik elde etmenin en ünlü yollarından biri VPN kullanmaktır. VPN kullanmak iyi olsa da, kendinizi bilgisayar korsanlarından korumak için %100 güvenli bir çözüm olmayabilir, bu nedenle tüm güvenlik önlemlerini birlikte almanızı öneririz.

Kişisel hesap

Bilgisayar korsanları sizin hakkınızda bilgi toplamak isterlerse öncelikle arama motorlarına ve sosyal ağlara yönelirler. bu nedenle sosyal medya hesaplarınızı gizli tutmanızı tavsiye ederiz.

Verilerinizi güncel

Kendinizi bilgisayar korsanlarından nasıl koruyacağınızı merak ediyorsanız, bilgilerinizi çevrimiçi olarak gözden geçirmenizi ve gereksiz veya kişisel verileri kaldırmanızı öneririz. Bu işlemi Google arama önerileri yardımıyla yapmak daha kolaydır.

İkinci bir kişinin verilerinin saklanması

Kendinizi internet korsanlarından ne kadar korumaya çalışırsanız çalışın, size ulaşmanın en kolay yollarından biri partnerinizdir. Çünkü bilgilerinizi gizli tutsanız bile. Ancak sizinle ilgili kişiler bu önlemlere uymuyorsa. Hackerlar size çok kolay ulaşabilirler. Bir örnek Getcontact’tır.

Anonimlik

Kendinizi bilgisayar korsanlarından nasıl koruyacağınızı merak ediyorsanız, internet dünyasında yapmanız gereken ilk şey mümkün olduğunca anonim olmaktır.

Eski hesapları silin

Bilgisayar korsanları, bir kişiye saldırmadan önce veri toplayabilir. Bilgisayar bilimi, insanların geçmişte neler yaptığını keşfetmek ve gelecekteki saldırıları düzenlemek için kullanılabilir. Örneğin, Facebook veya VKontakte sayfalarında zaten hesaplarınız varsa, ancak bunları kullanmıyorsanız ve oradaki veriler gizli değilse, o zaman birkaç basit arama ile herkes verilerinize erişebilir. Platform ölçeklenebilir.

İnternet %100 güvenli olmasa da bu önlemleri alarak güvenliğinizi bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Ancak tüm bu yöntemleri bir arada kullanmanızı öneririz. Kendi başına pek bir şey yapamaz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir