İçinde Türkiye’nin de olduğu yapılan bir araştırmaya göre kullanıcıların günlük ortalama mobil uygulama kullanım süreleri belli oldu.

Araştırma şirketi Data.ai tarafından çeyrek dilim için yapılan güncel bir araştırma raporlarına göre hem Android hem de iOS kullanıcılarının günde ortalama 4 saatten fazla bir süreyi mobil uygulamada geçiriyor. Yapılan bu araştırmanın ise Meksika, Rusya, Türkiye, Kanada, Hindistan, Japonya, Brezilya, Avustralya, Singapur, Birleşik Krallık, ABD ve Endonezya gibi ülkeleri kapsadığını belirtelim. Aynı araştırma içinde Brezilya, Singapur ve Endonezya’da mobil uygulama kullanım süresinin günlük 5 saati geçtiği de belirtiliyor. Bu rakamların günümüz için normal olduğu gözükürken, mobil uygulamaların kullanıcı hayatı için vazgeçilmez bir içerik olduğu gözüküyor.

Günlük ortalama uygulama kullanım süresi dikkat çekiyor

18

Yapılan araştırmalar kapsamında 2022 yılının ikinci çeyreğinde en çok kullanılan mobil uygulamalarda dikkat çekiyor. Buna göre ikinci çeyrek için en çok indirilen uygulamaların Instagram, Facebook, TikTok ve WhatsApp olduğu gözüküyor.

Android için Facebook indir / iOS için Facebook indir

Android için Instagram indir / iOS için Instagram indir

Android için TikTok indir / iOS için TikTok indir

En fazla içinde zaman geçirilen uygulama ise TikTok, YouTube, Tinder ve Disney+ olduğu belirtiliyor. En aktif kullanıcılı uygulama Facebook olurken arkasında ise WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger bulunuyor.

Android için WhatsApp indir / iOS için WhatsApp indir

Android için Facebook Messenger indir / iOS için Facebook Messenger indir

Mobil kullanım verileri tarafında ise bazı ülkelerde düşüş gözükürken, bu düşüşlerin kısa süreli olması bekleniyor. Mobil uygulamalar artık her alanda karşımıza çıkmaya devam ederken, kullanıcı hayatında her işimizi halletmeye devam ediyorlar. Gün geçtikçe ise mobil uygulamaların bu istatistiklerinin yükselmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir