Rockstar Games, Grand Theft Auto (GTA) VI üzerinde çalışmalarını hızlandırdı. Peki serinin bir sonraki oyunu ne zaman çıkacak? Detaylar burada…

Oyun dünyasının en başarılı oyunlarından biri olan Grand Theft Auto (GTA) V, aradan geçen dokuz yıla rağmen zirvedeki yerini korudu. Bu durum serinin ve yapımevinin hayranlarını memnun edebilecek olsa da merakla beklenen GTA VI’nın sürekli ertelenmesine neden oluyordu. Ancak gelen son bilgilere göre bekleyiş sona erecek. Geliştirici Rockstar, GTA VI’nın hızını artırdı.

GTA VI (6) ne zaman çıkacak?

Grand Theft Auto hayranları yıllardır serinin devam etmesini bekliyor. Ancak Rockstar, yeni bir oyun yerine GTA Trilogy Remaster gibi ürünler üzerinde çalışmayı tercih etti. Ne yazık ki, bu oyunlar da zayıf grafikler ve hatalar nedeniyle eleştirildi ve birçok kişi şirket yönetimini yanlış karar vermekle suçladı.

Oyunculardan gelen olumsuz yorumları değerlendiren Rockstar, Red Dead Redemption ve GTA IV Remaster projelerini iptal etmeye ve GTA VI projesine odaklanmaya karar verdi ve geliştirici ekibi genişletmek için kolları sıvadı.

Rockstar Games GTA 6 oyununu hızlandırmak adına geliştirici ekip için yeni iş ilanları yayımladı. Dünya çapındaki stüdyo için Pozisyonlar arasında; Animasyon uzmanları, tasarımcı, 3D tasarımcı, fotogrametri uzmanı ve animasyon programcısı var. İşe alınacak toplam çalışan sayısı 233. Bu verilere dayanarak, şirketin projeyi hızlandırmak istediğini söyleyebilirsiniz.

Planlarda neden değişikliğe gidildi?

Aslında daha önce de belirttiğimiz gibi Rockstar, GTA V’nin performansından oldukça memnun. Çevrimiçi mod sayesinde üretim hala dünyanın en yüksek oyuncusuna sahip projelerden biri. Ancak, yakın tarihli bir projenin başarısızlığı şirketi harekete geçirdi. Yine de bu, Grand Theft Auto VI’nın beklenenden daha erken geleceği anlamına gelmiyor olabilir.

Kaliteyi her zaman ön planda tutan firma, özellikle Trilogy’nin ağzı yandıktan sonra daha dikkarli bir yol izlemeyi seçebilir. Dolayısıyla uzun zamandır beklenen GTA VI’nın belirlenen tarihte hayatımıza girmemesi mümkün. Bir diğer soru işareti ise oyunun çıkacağı platformlar…

Bildiğiniz gibi sevilen oyun PlayStation 5 ve Xbox Series S/X bir süre önce çıktı. Ne yazık ki, PS4 serisinin ve Xbox One’ın yeni sürümlerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte arka plana kayboldu. Dolayısıyla bu konsolu kullanan oyuncular bundan endişe duyuyor.

İlginç bir şekilde, 2013’ten önceki nesil GTA V konsolları 2014’te piyasaya sürülmüştü. Rockstar, GTA VI’nın PlayStation 4 ve Xbox One’da çıkıp çıkmayacağı sorusuna olumsuz yanıt verirse, Grand Theft Auto serisi tüm bir konsol neslini atlamış ve ona özel herhangi bir oyun çıkarmamış olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir