Geçtiğimiz günlerde Rockstar Games tarafından resmi olarak tanıtımı yapılan GTA The Trilogy: The Definitive Edition için fiyat da netlik kazanmaya başladı.

Rockstar Games uzun zamandan beri çeşitli sızıntılarla konuşulan GTA The Trilogy: The Definitive Edition hakkında resmi olarak duyuru gerçekleştirdi. Yapılan tanıtım ve paylaşılan fragman sonrasında dikkat çeken yeni oyun için önemli bir gelişme yaşandı. Base.com’da listelenmeye başlanan yeni oyun için etiket fiyatı 70 Euro olarak belirlendi. Böylece uzun zamandan beri merak edilen fiyatlandırma da böylece açığa çıkmış oldu.

GTA The Trilogy: The Definitive Edition neler sunuyor?

GTA The Trilogy: The Definitive Edition olarak tanıtımı yapılan açıklamada, Grand Theft Auto (GTA) oyununun güncellenen yeni bir versiyonu. Özle bir paket olarak tanıtılan yeni versiyonda, tanıtım yapılmış olsa da oyunun fiyatı ve piyasaya ne zaman sunulacağı detaylı olarak belirtilmemişti. Bu nedenle GTA The Trilogy: The Definitive Edition duyurusu sonrasında bu iki sorunun yanıtları araştırılmaya başlandı. Ancak belirlenen ücretin 70 Euro olarak sızdırılmış olması, premium bir oyun fiyatlandırmasının tercih edileceğini gösteriyor. Bazı kaynaklarda ise konsollar için geliştirilecek özel sürümde fiyatın 60 Euro olacağı öne sürüldü.

Fiyat artışının ilk sinyallerini vermişti

Sızdırılan yeni fiyat şirketin geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklama ile birebir örtüşüyor. Rockstar Games tarafından yapılan açıklamada 2005 ve 2006 yıllarında bir fiyat artışı gerçekleştirildiği ve bu nedenle de oyuncuların yeni bir fiyat artışına hazır olduğu belirtilmişti. Ayrıca Rockstar’ın ana şirketi Take-Two’nun CEO’su, tüketicilerin 70 dolarlık oyun fiyatlarına “hazır” olduğuna inandığını defalarca söyledi.

Yeni versiyon, üç oyunun tamamında görsel iyileştirmeler ve “modern oyun geliştirmeleri” ile bu yıl içinde piyasaya sürülecek. Kesinlik taşımasa da GTA The Trilogy: The Definitive Edition için 70 Euro olarak etiket fiyatının belirlenmiş olması, oyunun Türkiye’deki fiyatı için çok daha fazla tedirginlik yaratıyor. 

Şu anda sadece tek bir perakende mağazasında listelenen oyun için fiyatların netlik kazanması adına daha fazla güven veren yerlerde listeleme yapılması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde yaşanacak yen i gelişmeler bu duruma açıklığa kavuşturabilir.  

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir