Oyun dünyasının en popüler serilerinden bir tanesi olan GTA serisinin, piyasaya sürüldüğü ilk günden bugüne kadar 7.68 milyar dolarlık bir gelir sağladığı açıklandı. Açıklamalar Take-Two’dan geldi.

Rockstar Games tarafından yayımlanan ve konsollardan telefonlara, bilgisayarlardan özel işletim sistemlerine kadar farklı platformlarda desteklenerek piyasaya sunulan GTA serisi, oyun dünyasına damga vurmayı başardı. Serinin en son 2013 yılında piyasaya sunulan versiyonu GTA 5 olmuştu. 2013 yılından beri yeni bir oyun sunulmamış olmasına karşın yakalanan başarı, şirket ve geliştirici ekibin yüksek gelirler elde etmesini sağlıyor.

GTA 6’dan heyecanlandıran sızıntı! DLC’ler geliyor

GTA 6 ile gelirler yükselecek

Konu ile ilgili resmi açıklamalarda bulunan Take-Two, GTA serisinin bugüne kadar 7.68 milyar dolarlık gelire ulaştığını açıkladı. 170 milyon satış gerçekleştiren GTA V, gelirlerin artmasındaki en önemli etkenlerden bir tanesi oldu. Üstelik şu anda geliştirilme aşamasında olan GTA 6’nın piyasaya sürülmesi, mevcut gelirlerin daha da artmasını sağlayacak. 2024 yılının sonuna doğru piyasaya sunulması beklenen GTA 6 ile şirket, oyun tarihinin en çok oynanan ve en çok gelir sağlayan oyun serilerinden birisine sahip olacak.

GTA
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir