Şu zamanlar oyun dünyasında tüm gözler GTA 6 için gelecek ilk fragmanda. Rockstar Games ‘in resmi olarak yaptığı duyurusu sonrasında oyun ile ilgili dedikodular ve iddialar arttı. Son gelen haberlere göre ise yeni oyun ile beraber seride bir ilke imza atılabilir.

GTA hayranlarının iyi bildiği gibi Rockstar Games bu seride çocuk karakterlere yer vermiyor. Yani ister Liberty City, ister Los Santos isterseniz de Vicy City’i köşe bucak gezin bir tane bile çock karaktere rastlayamazsınız. Bunun en büyük nedeni ise şiddet içerikli bir oyunda çocuk karakterlerin bulunmasının doğru olmaması olarak açıklanabilir. Fakat şirket bu geleneği dolaylı olarak GTA 6 ile bozacak gibi görünüyor.

GTA 6, bu seride olabilecek en genç karakterlere sahip oyun olabilir

GTA 6, bu seride olabilecek en genç karakterlere sahip oyun olabilir

Bu genç karakterin geçtiğimiz sene ortaya çıkan sızıntılarda gördüğümüz ve adının Lucia olduğu belirtilen karakterin çocuğu olduğu söylenmekte. Ana karakterlerden biri olacağı belirtilen Lucia’nın Latin kökenli ve kadın olması seride bir ilki daha getirmiş olacak. Bu karakter sadece ara sahnelerde göreceğimiz bir karakter de olabilir.

GTA 6 ‘da çocuk karakterin yer alması seri için önemli bir adım atması anlamına geliyor. Gelen bu bilgilere rağmen açık dünyada başka bir çocuk karaktere rastlanmayacağını düşünüyoruz. Rockstar Games büyük olasılık ile ara sıra gündeme gelen tartışmalı içerikler nedeni ile oyunda böyle bir risk almayacaktır. Diğer yönden şirket özellikle Red Dead Redemption serisi ile bu düşünceyi kırmayı başarmıştı. Örneğin John Marston’ın oğlu Jack karakterini hem Red Dead Redemption’da hem de devam serisinde görmüştük. GTA 6’daki çocuk karakterinin de buna benzer bir şekilde görüleceği belirtiliyor.

Ayrıca Gta 5 ‘te Michael De Santa’nın Jimmy ve Tracey isminde iki çocuğu vardı. Fakat Jimmy 20, Tracey 22 yaşında olduğu için onları çocuk kategorisine koymak pek de doğru değil.

GTA 3 ‘ün beta sürümünde ise çocukların ebeveynleri ile beraber sokaklarda dolaştığı söyleniyordu ancak bu konuda şu ana kadar Rockstar Games’ten bir doğrulama veya bununla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir