Eylül 2022’deki dev GTA 6 sızıntısına neden olan 18 yaşındaki hacker, süresiz olarak hastane hapsi cezasına çarptırıldı. Bilgisayar korsanları, GTA6’nın ekran görüntülerini ve oynanış videolarını geçtiğimiz aylarda internete sızdırmıştı. GTAForums’da teapotuberhacker ismi ile yer alan hacker, görüntüler ve videoların yanında projenin kaynak kodunun 10 bin satırını da yayınlamıştı. Twitter ve YouTube başta olmak üzere tüm sosyal medya platformlarında dolaşmaya başlayan görüntüler; oyuncu olmayan karakterin etkileşimlerini, yeni karakter animasyonlarını, bir restoran soygununu ve polis ile çatışma sahnelerini gösteriyor.

Uber, GTA 6 sızıntısından kendilerini hackleyen meşhur ‘Lapsus$’ hacker grubunun sorumlu olabileceğini söylemiş ardından FBI, grubun 18 yaşındaki liderini yakalamıştı.

Genç Hacker'a Süresiz hapis cezası

Genç Hacker’a Süresiz hapis cezası

Arion Kurtaj isimli 18 yaşındaki hacker, mahkemenin kararı ile süresiz hastane hapsi cezasına çarptırıldı. Birleşik Krallık’ta görülen mahkemede hâkim, otizmli olduğu belirlenen Kurtaj’ın hâlen tehlikeli olduğunu söyledi. Yapılan akıl sağlığı değerlendirmesinde, hacker’ın “ en kısa süre içerisinde siber suçlara geri dönme niyetinin olduğu” ortaya çıktı. Ayrıca mahkeme, Kurtaj’ın son zamanlarda şiddet uygulama eğiliminde olduğunu ve ayrıca düzinelerce maddi hasar ve yaralama ihbarı aldıklarını da belirtti. Bu sebepten dolayı Kurtaj, doktorlar onun artık tehlikeli olmadığı kanatine varmadığı sürece güvenli bir hastanede tutulacak.

Daha önce Microsoft’un 37 GB boyutunda kaynak kodlarını sızdıran Lapsus$ grubu, Ubisoft ve Samsung gibi dev şirketlerin de verilerini ele geçirmişti

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir