GTA 6 sistem gereksinimleri, her zaman birçok oyuncunun karşılaştığı en merak edilen sorunlardan biri olmuştur. İşte oyuncuların çok merak ettiği sorunun yanıtı;

Minimum ve önerilen gereksinimler, kasma ya da donma sorunu olmadan video oyunları oynamanıza izin verir. Bu nedenle, sorunlardan kaçınmak için bu konudaki gereksinimlere bakmak çok önemlidir.

Serinin son oyunu olan GTA 5, 2013 yılında Xbox 360 ve PlayStation 3 için piyasaya sürülmüştü. Rockstar North tarafından geliştirilen yapım, dünya çapında büyük bir başarı elde etti. 2014 yılında geliştirme ekibi oyunu PlayStation 4 ve Xbox One konsolları için sundu. Ödüllü Grand Theft Auto V, 2015 yılında PC platformunda piyasaya sürüldü. Dünya çapında çok kısa sürede büyük bir popülerlik kazanan oyun, büyük popülaritesinden dolayı 2022 yılında PlayStation 5 ve Xbox Series X/S video oyun konsolları için geliştirildi.

Grand Theft Auto V adlı video oyunu günümüzde çok popüler olmasına rağmen Grand Theft Auto 6 büyük bir merakla bekleniyor. Oyunla ilgili en çok merak edilen şey ise sistem gereksinimleri. Peki dünyanın en popüler oyun serisinin en yeni oyunu hangi donanım bileşenlerine ihtiyaç duyacak?

Oyun sektörünün en önemli firmalarından biri olanRockstar Games, açık dünya serisinde yeni bir oyun için yoğun bir şekilde çalışıyor. Şirket, resmi Twitter hesabından Şubat 2022’de bir açıklama yayınladı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, birçok kişinin Grand Theft Auto serisindeki yeni oyunu sorduğu belirtilirken, “Her yeni projede hedefimiz daha önce piyasaya sürdüklerimizin çok ötesine geçmek. Serideki bir sonraki oyun için geliştirmelerin devam ettiğini teyit etmekten mutluluk duyuyoruz.” denildi.

GTA 6 için hangi donanımlar gerekecek?

Açıklama, Rockstar Games’in Grand Theft Auto VI video oyunu üzerinde çalıştığını ortaya koydu. Bu da oyuncular için bazı soruları gündeme getirdi. Bu sorular arasında oyunun gerektirdiği donanım bileşenleri yer alıyor.

Uzun yıllardır merakla beklenen GTA 6 ne zaman çıkacak? Bir video oyununu sorunsuz oynamak için hangi donanıma ihtiyacınız var? Bu oyunun sistem gereksinimleri resmi olarak açıklanmadı. Peki, söz konusu yapı için beklenen minimum ve önerilen gereksinimler nelerdir?

, en az 64-bit Windows 10 veya Windows 11 işletim sistemi gerektirir, önerilen sistem gereksinimleri. İşlemci tarafında, en az altı Intel Core i5-10500 3.10GHz çekirdeği veya sekiz AMD Ryzen R7 1700 çekirdeği gerektirebilir.

Grand Theft Auto serisi, her oyunda grafik olarak dönemine göre oldukça başarılı olmuştur. Örneğin Grand Theft Auto 5, yüksek kaliteli grafikleriyle öne çıkıyor. Yukarıda bahsettiğimiz Rockstar Games açıklamasına baktığımızda GTA 6’nın GTA 5’ten çok daha yüksek grafik kalitesine sahip olacağını anlıyoruz. Çok kaliteli grafiklere sahip olması gereken Grand Theft Auto VI, önerilen sistem konfigürasyonunda en az bir AMD Radeon RX 5700 8GB veya NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB ekran kartı gerektirmelidir.

Dünya çapında çok popüler olan bir açık dünya oyunu muhtemelen en az 16 GB RAM gerektirecektir. Oyun en az 70 GB boş alan gerektirir. Elbette bu miktar çok daha fazla olabilir.

GTA 6 sistem gereksinimleri nelerdir?

  • İşletim Sistemi: Windows 10 / Windows 11 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i5-10500 3.10 GHz veya AMD Ryzen R7 1700
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 5700 8 GB ya da NVIDIA GeForce RTX 2060 6 GB
  • RAM: 16 GB
  • Depolama Alanı: 70 GB kullanılabilir alan

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir