GTA 6 fragmanı kısa bir süre önce resmi olarak yayınladı. Oyunun yapımcısı olan Rockstar Games ise Grand Theft Auto VI ile açık dünya oyunlarının sınırlarını yeniden belirlemeyi hedefliyor.

İlk yayım tarihi 1977 olan GTA’nın güncel versiyonu GTA 6, Rockstar Games tarafından resmi olarak duyuruldu. En son 10 yıl önce GTA 5 yayımlanmıştı. Yıllardır beklenen oyunun normalde bugün öğle saatlerinde ilk fragmanı ile duyurmayı planlanmıştı ancak ilgili fragmanın internete sızdırılması sonrası Rockstar, duyuru fragmanını erkene aldı. Yayınlanan fragmanın ardından soru işaretlerini gidermek amaçlı ise açıklayıcı basın bülteni paylaşarak birkaç detaya netlik getirirdi.

GTA 6 sınırları zorluyor

GTA 6 sınırları zorluyor

GTA 5 yayımlandığında yıl 2013’tü. 10 yıllık heyecanlı, meraklı bekleyiş ve beraberinde komploların, bitmek bilmeyen kurguların ardından nihayetinde GTA VI ile Vice City’nin meşhur parlak neon ışıklarına, sokaklarına ve altın rengi kumsallarına yepyeni bir soluk ile dönüyor. Rockstar’ın resmi web sitesinde yayınlanan GTA 6 fragmanı beraberinde yeni nesil grafik tasarımları, daha da özelleştirilmiş  karakter modellerini, son derece güçlü ışıklandırmayı ve Amerikan tarzının yeni yorumu ile evrimini vurgulayan 90 saniyelik oyun içi ve sinematik görüntüleri de beraberinde paylaştı.

Rockstar ayrıca iletişim ekibi ile beraberinde oyun hakkında birkaç ayrıntı bilgi daha sunan yeni bir basın açıklaması paylaştı. Rockstar, GTA 6’nın şimdiye kadarki “en sürükleyici GTA serisi” olacağına söz verirken stüdyonun kurucusu Sam Houser da oyuncular tarafından dikkat çeken açıklamalar yaptı. Sam Houser’ın belirttiği üzere “Grand Theft Auto VI, oldukça sürükleyici, hikaye odaklı açık dünya deneyimi olan bu oyunda mümkün olanın sınırlarını zorlama konusundaki çabalarının devam ettiğini belirtti. 

GTA 6 kurgusuna baktığımızda ise Vice City’nin neon ışıklı sokaklarına ve ötesine ev sahipliği yapan Michigan’ın Leonida eyaletinde gerçekleşecek. Serideki ana rolde olan ilk kadın karakter olan Lucia ise ismi bilinmeyen oyundaki erkek karakter ile (muhtemelen Jason olan)  oyunun kurgusu ilerlerlerken olay örgüsü de gelişecek. Rockstar şirketi önümüzdeki zaman diliminde daha fazla GTA 6 görüntüsü ve detayı paylaşmayı planlıyor. Bunun beraberinde ise GTA 6 yeni nesil teknolojik konsollarda 2025 yılında  çıkış yapacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir