GTA 5’in kaynak kodları sızdırıldı ve GTA 6’nın yanında çok beklenen bir oyunun verileri ortaya çıktı.

Rockstar Games’in son 1 yılda başına birçok şey geldi. Geçtiğimiz yıl GTA6’nın Alpha versiyonundan birçok görüntü sızdırılmıştı. Bu ay başında da GTA 6 fragmanı, yayınlanmadan 1 gün önce sızdırıldı. Şirket, tekrar bir hack saldırısı ile karşı karşıya.

GTA 5 kaynak kodları sızdırıldı: Bully 2 ve GTA 6'ya dair bilgiler ortaya çıktı

GTA 5 kaynak kodları sızdırıldı: Bully 2 ve GTA 6’ya dair bilgiler ortaya çıktı

Haber, YouTuber olan SKizzle’ın, sızdırılan kaynak kodunun aynı zamanda GTA serisi ve Bully 2′ nin şifreli olarak Project Americas olarak bilinen bir sonraki oyunu ile ilgili bilgiler içerdiğini açıklaması ile ortaya çıktı. İddiayı doğrulamak için SKizzleAXE, sızdırılan GTA 5 kaynak kodunun bir ekran görüntüsünü paylaşarak haberin meşruiyetini teyit etti.

Diğer bir bilgiye göre kaynak kodu, sızdırılan verilerin daha fazla yayılmasını önlemek için ismi bilinmeyen bir Discord sunucusunda paylaşıldı. Özellikle, “Agent” olarak bilinen bir kullanıcı da GTA 5 kaynak kodunun bazı bölümlerini ve Rockstar Games’in tescilli RAGE oyun motorunun görüntülerini paylaşarak sızıntıya yardımda bulundu. Fakat, Agent tarafından yapılan paylaşım kaldırıldı.

Kaynak kodunun bazı görüntüler ile beraber geçen sene sızdırılmış olabileceği düşünülse de, şimdiye kadar kamuoyuna açıklanmamıştı. Böyle düşünülmesinin nedeni de kaynak kodlarının oyunun 2022 yılındaki sürümüne ait olması. Geçtiğimiz sene sızan GTA 6 oynanış görüntülerinin de bu sızıntı ile bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Diğer bir yandan Bully 2’e ait bilgilerin de kaynak kodunun derinliklerinde yer aldığı bildiriliyor. Bu olay Rockstar Games için önemli bir veri ihlaline işaret ediyor bu sebepten potansiyel sonuçları olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir