Rockstar Games’in en ikonik ve beğenilen oyunlarından birisi olan GTA 3, en yeni oyun motoru olan Unreal Engine 5 ile tekrardan geliştirildi. Oldukça benzersiz gözüken yeni geliştirilme, tahmin edeceğiniz üzere fanlar tarafından gerçekleştirildi. Rockstar Games, geçtiğimiz yıl piyasaya remake sürümünü sunmuş ve kullanıcıların çoğundan büyük eleştiriler almıştı. Video oyun severlerin en büyük beklentilerinden birisi 2021 yılında gerçekleşmiş ve “Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition” karşımıza gelmişti. Rockstar Games, bu ikonik oyun serisi olan GTA’ın en sevilen 3, Vice City ve San Andreas yapımlarının tekrardan üzerinden geçmiş ve gelişmiş grafikler ile piyasaya satışa sunmuştu. Ancak oyuncular yenilenen bu yapımları çok fazla tercih etmediler ve bazı eleştirilere sebep oldular.

Unreal Engine 5 ile GTA 3 yeniden geliştirildi

Şimdi ise TeaserPlay adlı bir YouTube kanalı tarafından GTA 3 üzerinde önemli bir çalışma yapıldı. Oyun Unreal Engine 5 oyun motoru ile yeniden oluşturuldu ve üreticiler için oldukça başarılı bir iş ortaya çıktı. Unreal Engine 5 ile güncellenen GTA 3, remake sürüm serisinden çok daha iyi gözüküyor.

Kanalın neden böyle bir çalışma yaptığı açıklanmazken, Unreal Engine 5 ile oyun geliştirmenin oldukça avantajlı olduğunu ve güçlü bir motor olduğunu göstermek adına olduğunu ifade ediyorlar. Yapımcılara göre de GTA 3’ün piyasada yer alan remake sürümü bu şekilde olmalıydı. Unreal Engine GTA 3 sürümü, oldukça başarılı gözükse de, amatör bir ekip tarafından yapıldığını ve ilerleyen dönemlerde daha başarılı işler çıkarmak adına iyi bir iş çıkarttıklarını söyleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir