Dağ yürüyüş yapanlar, bisikletçiler, motosiklet kullananlar ya da benzer aksiyonlarda artık çoğu kişinin ilk önce tercih ettiği donanımlardan bir tanesi GoPro. GoPro ile yaşanılan anların kayıt altına alınması, etkileyici çalışmaların yapılmasını da sağlıyor. Eğer siz de GoPro olmadan yapamayanlardansanız yeni özellikleri ve ipuçlarını keşfederek GoPro’nuzu daha iyi ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

1. Görüş alanını değiştirin

Geniş açılı çekim desteği bulunan GoPro’larda kullanıcıların ihtiyaç duyduğu anlarda geniş çekim desteğinden yararlanması mümkün. Ancak bu özellik her zaman kullanışlı olmadığı gibi geniş açıya ihtiyaç olmadığı durumlarda normal açıdan çok daha iyi bir performans alınabilir. Bu tür durumlarda hızlı bir şekilde geçiş yapma imkânına sahip olan GoPro’nun ekranın sağ alt köşesinde yer alan W işaretine dokunmanız yeterli.

2. Kayıp kameranızı bulun

Çok sağlam bağlantı seçeneklerine de sahip olsa da düşme ya da benzer tehlikeli durumlarda GoPro kaybedilebilir. Bölgede akıllı telefonunuz ile yapacağınız arama ile birlikte cihazınızın nerede olduğunu kolay bir şekilde tespit edebilir ve böylece kayıp GoPro’nuzu akıllı telefon ile kolayca bulabilirsiniz. Uygulamayı açtıktan sonra kamerayı bul seçeneğini takip etmeniz yeterli. 

3. Pil ömrünü iyileştirme

Çok uzun süre kayıt yapmak istiyorsanız, cihazınızda pil ömrünü optimize etmeniz gerekebilir. GoPro modellerinde pil tüketimini en çok etkileyen detaylardan bir tanesi ekran parlaklığıdır. Ekran parlaklığını ideal hale getirebilmek adına yapmanız gereken en önemli işlemlerden bir tanesi ayarlardan bu alana müdahale etmektir. Ekran parlaklığının yanı sıra GPS özelliğini de kapatarak daha yüksek bir performans elde edebilirsiniz.

4. Protune ayarlarını kullanma

Protune cihazlarda ISO, keskinlik, pozlama, beyaz dengesi ve renk profilleri gibi tüm önemli detayların manuel olarak ayarlanmasını sağlar. Özellikle daha iyi bir görüntü kalitesi istiyorsanız ya da daha kişisel bir görüntüler çekme arzusundaysanız bu özelliği aktif hale getirerek özel bir şekilde ayarlamalar yapabilirsiniz.

5. Hızlı kullanım için ön ayarlar oluşturma

Farklı çekim durumlarına göre önceden ön ayarlar yapmak, zaman kaybı yaşamınızı önler. Bu bakımdan cihazlarda yer alan ön ayarlarınızı belirleyerek kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Cihazda hangi ayar etkinse, onun üzerine dokunduktan sonra açılacak olan listeden yeni bir ayar oluşturabilirsiniz. Ayar için gerekli tüm detayları girdikten sonra son olarak ayarı isimlendirerek kayıt etmeniz yeterli olacaktır.

Belirtilen ayarlar sayesinde GoPro’yu çok daha kolay bir şekilde kullanabilir, cihazı daha işlevsel hale getirebilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir