Google arama sonuçlarında kişisel iletişim bilgilerini bulmanızı ve kaldırmanızı kolaylaştıran bir özellikle geliyor.

Firma internet üzerinde telefon, adres ya da e- posta adresinizi buluğu zaman bildirim gönderecek. Kullanıcılar bu bildirim sayesinde bilgilerini inceleyerek kaldırılmasını talep edebilecek. Bu özellik şimdilik yalnızca ABD ve İngilizce aramalar için geçerli.

Google'ın yeni özelliği sayesinde aramalardan kişisel bilgiler kaldırılabilecek

Bu uygulamalar, Google’ın geçtiğimiz Eylül ayında mobil ve web üzerinde kullanıma sunduğu “Sizinle İlgili Sonuçlar” isimli kontrol panelinden gerçekleştiriliyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar Google üzerinden kendi isimlerini aratmadan internette hangi bilgilerinin yer aldığını görebiliyor. Kullanıcılar kişisel bilgilerini girdikten sonra, kontrol paneli, bilgilerinizle herhangi bir eşleşme içeren web sitelerini otomatik olarak çekiyor, bilgilerin göründüğü her web sayfasını incelenmesi ve daha sonra kaldırılması için istek gönderilmesine imkan sağlıyor.

Google'ın yeni özelliği sayesinde aramalardan kişisel bilgiler kaldırılabilecek

Kullanıcılar bilgilerinin gelecekte Google’da yayınlamasından endişe ediyorsa, ortaya çıkan yeni sonuçlar olduğunda sizi uyaracak anlık bildirimleri etkinleştirmeniz de mümkün. Kullanıcılar gönderdiği talepleri Google merkezi üzerinden takip edebiliyor. Burada inceleme süreci devam eden, onaylanan, reddedilen ya da tamamlanmış talepler yer alıyor.

Kullanıcı bilgileri yalnızca Google arama sonuçlarından kaldırılıyor

Kullanıcı bilgileri Google’dan kaldırılsa da web üzerinden tamamen silinmiyor. Erişime açık olan web sayfalarındaki bilgileri yine de internette bulmak mümkün. Google, resmi kaynaklar ve eğitim kurumlarının sayfalarındaki sonuçlarla ilgili bir işlem yapamıyor.

Google, bu güncelleme ile arama sonuçlarından kişisel bilgileri kaldırmayı oldukça hızlı hale getiriyor. Öncelikle belirtmek gerekirse, bu özellik şu an sadece ABD’de ve İngilizce dilinde kullanıma sunulmuş durumda, ancak Google’ın daha fazla ülkede ve çeşitli dillerde desteklemek için çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir