Google eğlenceli meme paylaşımları için “.meme” alan adını duyurdu. Google 5 Aralık tarihinde herkese “.meme” alan adı açacak. 5 Aralık ve sonrasında “.meme” alan adının artması bekleniyor. Kullanıma uygun adresler get.meme adresinden kontrol edilebiliyor. Adres alımı için Gandi, MrDomain, GoDaddy, Variomedia.de, bNamed.net kullanılabiliyor. 

Uzun zamandan beri kullanılan Google Domains hizmeti Squarespace hamlesiyle beraber kapatılmıştı. İnternet sitesini oluşturma konusunu kolay ve hızlı hale getiren  Squarespace’in yaptığı açıklamayla Google ile bir anlaşma yaptığını ve bunun üzerinden Domains tarafındaki varlıkları satın alacağını bildirmişti. Domains üzerinde bulunan 10 milyona yakın alan adının yeni sahibi Squarespace bu ilerlemeyle Domains servisini direkt olarak kendi platformuna entegre etmiş oluyor.

Google'ın Yeni Alan Adı .meme, 5 Aralık'ta Herkese Açılacak
Google’ın Yeni Alan Adı .meme, 5 Aralık’ta Herkese Açılacak

Google Yetkilisi .meme İçin Uyumlu Deneyimler Olacağından Bahsetti

Google yetkilisi konuyla ilgili “Domains ekibinin yardımlarıyla müşterilerimize sorunsuz bir geçiş sağlamak en önemli önceliğimiz. Squarespace, müşterilerimizin çevrimiçi varlıklarını oluşturmak için ihtiyaç duyabilecekleri farklı araçları sunmakla beraber alan adı satın alma ve yönetme konusunda uyumlu bir deneyim sunacak.” Açıklamasında bulundu.

Google Domains servisin önemli özelliklerinden şöyle bahsediyordu: “Alanlar yıllık 45 TL’den başlıyor. E posta yönlendirmesi, gizlilik koruması tek tıkla DNSSEC, Google 2 Adımla Doğrulama ve daha birçok özellik dahildir. 7/24 canlı destekle Google altyapısı üzerinde çalışan DNS sunucularıyla hızın ve güvenliğin tadına varın. 300’den fazla alan uzantısı içinde seçim yapmak. .com, .photography, .cafe gibi basit ve akılda kalıcı alan uzantıları arasından kendinize en uygun olanını bulun.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir