Google şirketi daha önce Gemini’nin bazı özelliklerini online hizmetlerine adapte edeceğini duyurmuştu. Bugünlerde Gmail’de de değişim zamanı gelmiş gibi gözüküyor.

Şubat’ta Google, yapay zekası Gemini’nin yeteneklerini Gmail, Sayfalar, Dokümanlar ve Meet gibi ürün ve hizmetlere entegre edeceğini ve Google One AI Premium planı abonelerinin bu yetenekleri kullanabileceğini aktarmıştı. Bu seçeneklerden bazıları kullanıma sunulmaya başlasa dahi, Gmail henüz sistemde yer etmemişti. Ancak onun da ilk görüntüleri gelmeye devam ediyor.

Google markası şu anda “Gemini’den yanıt önerileri” özelliğini test etmekte ve adından da anlaşılacağı gibi, bu özellik e-postalar için içeriğe bağlı öneriler sunmakta.

Google şirketi daha önce Gemini'nin bazı özelliklerini online hizmetlerine adapte edeceğini duyurmuştu.

Google Yeni Özelliklerini Yakında Hizmete Sunacak

Gemini alt markası, Gmail’de verilecek cevapları “tavsiye ediyor” ve kullanıcı da bu tavsiyelerden istediğini seçebilme imkanına sahip oluyor.

Eğer bir öneriyi kullanmak istiyorsanız, tercih ettiğiniz yanıta dokunma seçeneğini kullanabilirsiniz. Bunun sayesinde yanıtlama alanı otomatik olarak doldurulmakta, elbette mesajın içeriğini dilediğiniz gibi değiştirebilir ya da Gemini’nin yazdığı e-postayı olduğu gibi göndermek için gönder düğmesine tıklayabilirsiniz.

Şu an için Google One AI Premium üyeleri, sıfırdan e-posta yazarken Gemini’yi kullanabilirler. Fakat sızıntı bilgiye göre, yakın zamanda yanıt verirken de Gemini’nin avantajlarından yararlanabilme imkânları olacak. Google şirketi henüz bu özelliği veya potansiyel bir yayın tarihi resmi olarak duyurmadı ancak özelliğin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulma ihtimali yüksek görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir