Yılbaşında Adsense ile kazanç sağlamak isteyenler için Google özel bir rehber hazırladı. Rehber ile kullanıcıların kazançlarını arttırabileceğini vurgulayan Google, gelir fırsatlarının yakalanması gerektiğini vurguladı.

Yeni yılda kampanyalar, özel indirim günü gibi durumlar online etkinliklerin artmasını sağlıyor. Bu kapsamda ise Google, Adsense kazançları için kullanıcılara öneriler sundu.

Google AdSense hesabı açma adımları

İşte Google’dan Adsense kazançlarını arttıracak öneriler

Rakamlara hakim olun

Adsense Raporlar bölümüne göz atacak kullanıcılar, buradaki veriler sayesinde platform ve reklam biçimlerine göre mevcut durumunu değerlendirebilir. Yılbaşı için rakamlara hakim olacak kullanıcılar, bu verileri Google Analytics’i ile birleştirebilir. Geçtiğimiz yılbaşı ile karşılaştıracak rakamlar, kullanıcıların çok daha etkili planlar yapmasını sağlar. Bu kapsamda ise açılış sayfaları, coğrafya, arama terimleri gibi önemli metrikler oldukça kritik.

Envanter hazırlığı yapın

Adsense’deki tüm reklam modellerinden yararlanmak için web sayfanızda özel reklam alanları oluşturabilirsiz. Bu sayede hem yılbaşı özel reklamlarını yakalayabilir hem de daha fazla reklam alanıyla kazancınızı arttırabilirsiniz. Google’ın bu konudaki önerisi ise otomatik reklamları tercih etmek. Otomatik reklamlardaki geniş ekran özelliğinin etkinleştirilmesi ile kullanıcılar reklam yayınlama konusunda işleri çok daha kolay hale getirebilir. Bunun yanında Labs denemelerine katılmak, oyun siteleri için oyunlara özel reklam gösterimlerini kullanma alternatifler arasında.

Rekabet yaratın

Rekabet, reklam performanslarının artmasını sağlar. Bu nedenle kategorilerdeki reklam engellemelerini kaldırmak, tüm reklam boyutlarını etkinleştirmek doğru bir başlangıç yapılmasını sağlar.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir