Geçtiğimiz günlerde gizli sekme ile ilgili oluşturulan cezayı onaylayan Google, gizli sekmenin tanımında değişikliye gitme kararı aldı. Teknoloji devi Google, uzun süredir ciddi bir davayla karşı karşıyaydı. Bahsi geçen dava doğrultusunda şirket, milyonlarca kullanıcının gizli sekmede yaptığı hareketlerin her birini izliyor. Bu mühim problemlerin ardından şirket, gizli sekmede yazan mesajda güncellemeye gitti. İşte o detayların hepsi!

Google, Artık Chrome’un Gizli Sekmesinde Farklı Bir Mesaj Yayınlayacak

Google’dan Yeni Bir Adım: Chrome Gizli Sekmenin Tanımı Değişiyor

Yaşanan tüm bu olayların ardından Google şirketi, gizli sekme opsiyonu konusunda önemli bir adım atmış oldu. Gizli sekmeye girildiğinde bundan böyle yeni bir mesaj görülecek. Bu mesajda, internet sitelerinin ve hizmetlerin gizli sekmede bile kullanıcı verilerinin her birini toplayacağı açıklanmış oluyor. Kullanıcılar da net bir şekilde buna göre kullanım sağlıyorlar.

Mesaj içeriğinde yer alan bilgilerin her birini detayları ile uzun uzun inceleyebilirsiniz. Bu cihazı kullanan öteki bireyler aktivitelerinizi asla ama asla göremeyecek. Bu şekilde daha özel bir biçimde, konforlu halde gezebileceksiniz. Ziyaret ettiğiniz siteler tarafından verilerin nasıl toplandığı ile ilgili bilgiler değişmez. Yer işaretleri, indirmeler ve okuma listesi ögelerinin her biri kaydedilir.

İlerleyen günlerde Google şirketinin başı bu konu nedeni ile tekrar ağrır mı bilemiyoruz. Ancak şu an durum tam olarak bu şekilde; peki sizce ilerleyen günlerde gelişmeler olacak mı? Bunu hep birlikte görecek ve yaşayacağız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir