Günümüzden 300 yıl öncesine kadar basılmış olan tüm gazeteleri bir araya getirerek dev bir dijital gazete arşivi oluşturan Google, bu hizmetini kullanıcılarına sunarak, sayısız basılı gazeteye ulaşabilmelerini sağlıyor.

Eski gazetelere göz atmak isteyen kullanıcılar için Google tarafından sunulan hizmet sayesinde artık kullanıcılar, bilgisayarlarının başından kalkarak üniversite arşivlerini karıştırmadan ya da kütüphanelerdeki onlarca kaynak içerisinde kaybolmadan oturdukları yerden 19. yüzyıl da dahil olmak üzere son 300 yılda basılmış sayısız gazeteye ulaşabilecekler.

Google News Archive

Türkçe gazetelerin henüz yer almadığı ancak pek çok dilde basılmış ve dünyanın pek çok ülkesinde zamanında yayınlanmış olan basılı gazeteleri dijitalleştiren Google bu hizmetini Google News Archive adıyla sunuyor. Serviste bulunan arama özelliği sayesinde istediğiniz tarihe göre ya da aradığınız herhangi bir kişiye göre aradığınız gazeteleri kolaylıkla bulabileceksiniz.

Google tarafından hizmete sunulan dev dijital gazete arşivine ulaşmak için Google News Archive bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir