Google Şifre Yöneticisi’ne yeni özellik geliyor. Yeni özellik sayesinde Google’da kayıtlı şifreler tek tuşla paylaşılabilecek. İşte detaylar.

Google, şifre paylaşımına yönelik önemli bir adıma attı. Test süreçleri sona eren yeni özellik önümüzdeki günlerde tüm Google kullanıcılarının kullanımına sunulacak. Yeni özelliğin getirdiği en büyük yenilik, kayıtlı şifrelerin tek tuş ile paylaşılması olacak. Aile grubu gibi kişilerle şifrelerin paylaşılmasını sağlayacak Google, kullanıcılara şifre paylaşımında pratik bir yol sunacak.

Şifre Paylaşmanın Yeni Yolu Geliyor!

Şifreler için ekran görüntüsü almak, SMS ile iletmek ya da tek tek servislerdeki kullanıcı adı ve şifreler girmek zorlayıcı olabilir. Google güvenli paylaşımı sağlayabilmek adına yeni bir yol geliştirdi. Google Şifre Yöneticisi ile entegre çalışan bu yeni özellik, kullanıcıların web ve Android telefonlar gibi Şifre Yöneticisi’nin kullanıldığı tüm alanlarda paylaşım imkanı tanıyacak. Kademeli olarak tüm dünya genelinde kullanılmaya başlanan yeni özellikte, tek tuş ile paylaşım yapmak yeterli olacak.

Google'da Kayıtlı Şifreler Tek Tuşla Nasıl Paylaşılır?
Google’da Kayıtlı Şifreler Tek Tuşla Nasıl Paylaşılır?

Google Şifre Yöneticisi’ndeki Kayıtlı Şifreler Nasıl Paylaşılır?

Google Şifre Yöneticisi’ndeki şifreler için kullanıcıların paylaşım yapacağı kişi ile aile grubunda olması gerekiyor. Aksi halde paylaşım yetkisi tanımlanamayacağı için aile dışındaki kişiler ile şifreler paylaşılamayacak. Bu şartlar sağlandığında ise yapılması gerekenler şöyle;

  • Google Şifre Yöneticisi’ne giriş yapın.
  • Düzenle ve sil butonlarının yanında yer alan paylaş butonuna tıklayın.
  • Son aşamada onay istenecek. Onay verin ve paylaşımı tamamlayın.

Paylaşılan şifreler sadece aile üyeleri ile sınırlı kalacak. Şifrelerin paylaşıldığı kişi ise ilgili platform ya da sitelere giriş yaptığında oturum açma ekranında paylaşılan şifrelerle ilgili bir bildirim alacak. bu bildirim sayesinde ise kullanıcı adı ve şifrenin otomatik olarak doldurulması ile istenildiği takdirde bu hesaplara da giriş yapılabilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir