Teknoloji sektöründe uzun zamandır devam eden işten çıkarma haberlerinin gelmeye devam ediyor. İnternet devi olan Google cephesinden yine oldukça büyük bir işten çıkarma daha gerçekleştiriyor.

Google, geçtiğimiz aylarda büyük bir yankı uyandıran bir haberle gündemdeydi. Şirket CEO’su Sundar Pichai, yaklaşık 12 bin çalışanın işine son verileceğini duyurmuştu. Bu duyuru, hem şirket içinde hem de dışında büyük bir etki yaratmıştı. Pichai, bu hamlenin geleceğe yönelik bir yeniden yapılanma sinyali olduğunu vurgulamış ve şirketin odak noktalarından birinin yapay zeka olduğunu belirtmişti.

 Pichai, “Misyonumuzun gücü, ürün ve hizmetlerimizin değeri ile yapay zekaya yaptığımız erken yatırımlar sayesinde önümüzdeki fırsat konusunda kendimize güveniyoruz” demiş ve eklemişti: “Bu fırsatı tam olarak yakalamak için zorlu seçimler yapmamız gerekecek.” 

Google Chrome 113 ile Hız Sizinle Olacak!

Google yeniden işten çıkarmalara başladı 

Google tekrardan gündeme geldi. Yine aynı sebeple gündemden inmeyen firma tekra işten çıkarma sürecine başladı. Bir internet devi, yakın gelecekte işe alınan kişi sayısını azaltma planının bir parçası olarak küresel işe alım departmanındaki yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor. Bu kararın arkasında, “Eğer açık bir pozisyon yoksa, işe alım uzmanlarına da ihtiyacınız yok” düşüncesi yatıyor. Firma, pandemi dönemi ve sonrasında aşırı yüksek sayıda işe alım yapmış olan teknoloji devlerinden biri olarak biliniyordu. Ancak şirketler, pandemi ve yüksek enflasyon gibi olumsuz koşulların etkilerini ne yazık ki çalışanlarından çıkarmak zorunda kaldı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir