Google yeni bir özellik için çalışmalarını devam ettiriyor. Test aşamasında olan Google, kullanıcıların YouTube platformunda aradığı şarkıyı bulmalarını kolay hale getirecek yeni özelliği test etme aşamasında. Bu yeni özelliğe göre YouTube’da bulmak istenilen şarkı hızlıca bulunabilecek.    

Bu özellik getirilmeden önce çoğu Kullanıcıların kullanımını sağlamış olduğu ve sözlerini hatırlamadığı şarkıları bulabilmelerini sağlayan çeşitli site yada uygulamalar mevcut durumdaydı. Google Asistan da bunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Google, şu anda test aşamasında olan yeni bir özellikle YouTube deneyimini geliştirmeye hazırlanıyor. Bu yenilik, kullanıcıların mırıldanarak şarkı aramasını ve bulunan şarkıyı kaydetmesini sağlayacak.

Google’ın açıklamasına göre, kullanıcılar öncelikle sesli aramadan şarkı arama işlevine geçiş yapacaklar. Sonrasında, istedikleri şarkıyı tanımlayabilmek için en az üç saniye boyunca şarkının melodisini mırıldanacak veya söyleyecekler. YouTube, şarkıyı tanıdığında, kullanıcıları resmi video klibe, Shorts videolarına veya kullanıcılar tarafından yüklenmiş videolara yönlendirecek. Bu yeni özellik, müzik keşfini daha eğlenceli ve etkileşimli hale getirerek kullanıcılara farklı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

YouTube'a podcast özelliği geliyor

Mırıldanarak şarkı bulma özelliği geliyor

Şuan mırıldanarak şarkıyı bulma özelliği az sayıda YouTube kullanıcısıyla test etme aşamasında olduğunu belirtildi. Google, bu özelliği test veya deneme aşamasında olduğunu belirttiği için, herkesin kullanıma çıkmasından önce bazı değişikliklere uğrayabilir. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir