Google kullanıcıları son günlerde hesaplarına giriş yaparken “yakında yeni bir görünüm geliyor.” şeklindeki uyarı ile karşılaşmış olabilir. Şimdilerde ise Google, hesap giriş sayfasındaki “daha modern görünüm ve hissiyatı” olarak tanımladığı yeni tasarımını sergiliyor.

Yeni tasarımın ekranda görünümü, birçok kullanıcıya oldukça tanıdık gelebilir. Çünkü esas itibarıyla eski tasarım ile büyük oranda aynı görünüyor. Giriş adımları aynı düzenlemeyle birlikte, artık yatay olarak hizalanmış hafif bir Material Design makyajı almış şekilde kullanıcılarının karşısına çkıyor. Bu yenilik ile Pixel Fold gibi büyük ve geniş ekranlar ya da Pixel Tablet gibi cihazlarda daha iyi bir deneyim sunmayı amaçladığını ifade ediyor.

 Şimdilerde ise Google, hesap giriş sayfasındaki “daha modern görünüm ve hissiyatı” olarak tanımladığı yeni tasarımını sergiliyor.

Google Hesap Girişinde ‘Modern Tasarım’

Google, geçiş anahtarları, kullanıcıları şifreleri ya da diğer kimlik doğrulama yöntemleri için hâlâ teşvik etmekte. Yani teknoloji şirketi henüz tamamen şifresiz bir sisteme geçmiş değil.

Bu değişiklikle birlikte, Google’ın geçmişte vazgeçtiği ürünler veya yeniden tasarlanan Gmail arayüzü gibi diğer değişikliklerden daha az tartışmalı olacağı görünüyor. FAQ sayfasında yer alan açıklamaya göre, bu konuda bir seçenek sunulmaması dikkat çekiyor. Hem Workspace yöneticileri hem de kişisel Google hesaplarına sahip kullanıcıların 21 Şubat tarihi itibarıyla başlayan ve 4 Mart 2024’te tamamlanması planlanan ‘kademeli’ dağıtımı kontrol edemeyeceklerinin vurgusu yapılıyor. Eski giriş sayfasını bu tarihten sonra görebilmenin tek yolu ise eski bir tarayıcı ile giriş yapıyor olmanız olacaktır.

 Şimdilerde ise Google, hesap giriş sayfasındaki “daha modern görünüm ve hissiyatı” olarak tanımladığı yeni tasarımını sergiliyor.

Yenilenen giriş tasarımı, kullanıcıların farklı ekran türlerinde daha iyi bir deneyim yaşamalarını sağlamak amacıyla tasarlandığı söyleniyor. Google’ın bu yenilikçi adımı, kullanıcı deneyimini ön planda tutarak teknolojik yeniliklere uyum sağlama çabasının bir parçası olarak kaydetti. Değişiklik, her ne kadar büyük yenilikler içermese dahi Google’ın kullanıcı arayüzünde modern tasarım anlayışını benimsemeye devam ettiğini gösteriyor durumda.

Google aboneleri, bu yeni tasarımı kucaklamaya heyecanlanırken, şirketin gelecekteki giriş sistemlerinde şifresiz kimlik doğrulama gibi alternatif daha ileri teknolojileri nasıl entegre edeceği merak konusu olarak düşüncelere sebep oluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir