Google Arama’da sağlık hizmetleri seçenekleri artık daha erişilebilir halde olacak. Google tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan gelişmelere göre, kullanıcılar kolay bir şekilde kendi dillerini konuşabilen doktorları bulabilecekler. 

Canlıların sağlıklı yaşamasına yönelik duyarlılıklar, özellikle de pandemi sürecinin ardından daha da artmış gözüküyor. Hal böyle olunca da, sağlık hizmetleri de geliştiriliyor. Dünyanın pek çok yerinde hala sağlık hizmetlerine erişim sağlayamayan insanlar vardır. Bu bazen sağlık hizmetlerinin yetersiz gelmesinden kaynaklarından, bazen ise mevcut olsa dahi insanların özellikle de yabancı ülkelerde kendi dillerini konuşan doktorlara ulaşmasını çok daha kolay hale getiriyor. 

Sağlık hizmetleri her geçen gün ve teknolojik ürünler de geliştikçe elbette ki daha da erişilebilir hale geliyor. Bunun yanı sıra, halihazırda bulunan sağlık hizmetlerine pratik bir şekilde erişim sağlanması da oldukça önemlidir. Google, son yıllar içerisinde sağlık hizmetleri alanında önemli çalışmalar yapıyor. Son olarak ise Google, ABD’de yaşayan yabancı dil konuşan vatandaşların sağlık hizmetlerine ve doktorlara son derece kolay bir şekilde ulaşması için bir yenilik söz konusudur. 

Kendi dilinizi konuşan doktoru bulmak artık mümkün

Pek çok ülkeden ve dilden insanları barındıran Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de, İngilizce dışında farklı dilleri konuşan insanlar sağlık hizmetlerinden faydalanmak konusunda zorluk çekebilirler. Google bu sebeple, insanların kendi dillerinde konuşabilen doktorları bulmasını kolaylaştıran bir yenilik sundu. Buna göre ise, doktorlar ofislerinde hangi dillerin konuşulabildiği Google Arama’da listesinde bulunabilecek. Kullanıcılar, yapılan bu yenilikler ile beraber sağlık sigortalarını kabul eden doktorları da kolaylıkla bulabilecekler. Söz konusu bu güncelleme ile beraber kullanıcılar, hastaların kolaylıkla randevu alabilecekleri sitelere bağlantı ekleme, bir ofisin tedavi imkanlarını inceleme, tekerli sandalye hizmetinin olup olmadığı gibi detaylı seçeneklerin her biri hakkında bilgi edinmek mümkün olacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir