Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Google Chrome, son güncellemeyle birlikte yeni bir gizlilik rehberi özelliğine kavuştu.

Google Chrome, dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından biridir. Geliştirilmiş optimizasyonu sayesinde günümüzün en çok kullanıcılan servisi olan Google arama motorunun Chrome’u kullanmak artık çok daha kolay olacak.

Google, Android Google Chrome “tüm sekmeler” için onay kutucuğu getiriyor

Google, Chrome’u düzenli olarak güncelleyerek internet tarayıcımızın performansını ve kullanılabilirliğini önemli ölçüde iyileştirir. Yeni güncellemeyle birlikte Google Chrome yeni gizlilik kılavuzuna kavuştu. Bu özellik kullanıcıların gizlilik ayarlarını yapmasına yardımcı olacak.

Google Chrome Yeni gizlilik kılavuzuyla kafa karışıklığını azaltın!

Google, çevrimiçi gizliliği daha kolay ve daha kullanıcı dostu hale getirmek için yakın zamanda yeni bir gizlilik politikası yayınladı. Bu özellik, kullanıcıların tüm gizlilik ve güvenlik özelliklerini kafa karışıklığı olmadan kolayca görüntülemelerini ve sistemin nasıl çalıştığını görmelerini sağlar.

Gizlilik Kılavuzu Gizlilik ayarlarını kolaylaştıracak. Şimdiye kadar, birçok kullanıcı gizlilik ayarlarıyla ilgili pek çok nedenden dolayı kafa karışıklığı yaşamıştır. İşte yeni özellik tam da bu gibi durumların önüne geçmek için kullanıcılara sunuldu. Yeni özellik ile birlikte kullanıcılar güvenlik ve gizlilik özellikleri adım adım gösterilecek ve buradan kolayca izinler verilebilir.

Gizlilik kılavuzuna erişmek için Chrome penceresindeki 3 noktaya tıklayın ve Ayarlar’ı seçin. Ardından beliren ekranda Gizlilik ve güvenlik bölümünü seçin. Bu bölümde “Gizlilik Rehberi” seçeneğini göreceksiniz. Şu anda bu özellik, Chrome 100.0.4896.60 sürümüne sahip bazı cihazlarda etkinleştirilmiştir. Bu özellik, birkaç hafta içinde diğer Chrome cihazlarında kullanıma sunulacaktır.

Gizlilik Kılavuzundaki adımları uyguladıktan sonra karşınıza iki bağlantı çıkacaktır. İlk bağlantıyı kullanarak Privacy Sandbox’ı deneyebilirsiniz. İkinci bağlantı, Google’ın bireysel hizmetler için hangi tarama verilerine erişebileceğine karar vermenize yardımcı olur. İlerleyen zamanlarda yapılacak yeni güncellemeler ile bu fonksiyona çeşitli seçenekler eklenebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir