Google, Android ve Wear OS için sunduğu en son özellikleri tanıttı. Android telefonlar ve Wear OS akıllı saatler için yeni özellikler, daha iyi deneyim sunacak.

Google, Android ve Wear OS için birkaç yeni özellik getirdi. Yeni özellikler, önümüzdeki haftalarda kullanıcılara sunulmaya başlayacak. Yapılan yeni açıklamalarda ise özelliklerle ilgili tüm detaylara yer verildi.

Google TV’de izlemek için yayınlayın

Google TV uygulaması artık içeriği tek bir dokunuşla doğrudan TV’nize yayınlamanıza izin verecek. TV’de bir şey izlerken telefonunuzdaki içeriklere göz atabilecek ve aynı zamanda telefonunuzu uzaktan kumanda olarak kullanabileceksiniz.

Android’de yeni okuma modu

Android’in yeni okuma modu, daha iyi bir okuma deneyimi için erişilebilirlik özellikleriyle destekleniyor. Ekran yazı tipini, boyutunu, rengini ve oynatma hızını artık özelleştirebilirsiniz.

Yeni YouTube arama widget’ı

Hızlı bir dokunuşla YouTube içeriğine ana ekranınızdan kolayca erişebilirsiniz. Yeni YouTube widget’ı, abonelik özet akışınıza, favori videolarınıza ve kısa videolarınıza doğrudan ana ekranınızdan erişmenizi sağlıyor.

Dijital araba anahtarı paylaşımı

Özellikler arasında en çok dikkat çekenlerden birisi ise araba anahtarı paylaşımı. Uyumlu dijital araba anahtarları artık telefonunun dijital cüzdan uygulaması aracılığıyla diğer Google Pixel telefonlarıyla veya iPhone’larla paylaşılabilir durumda.

Google Fotoğraflar’da yeni tasarımlar

Google Fotoğraflar, Yao Cheng Design tarafından oluşturulan yeni fotoğraf tasarımlarını da kullanıcılara sunuyor. Kullanıcılar kendi fotoğraflarını seçip birkaç yeni tasarım seçeneğinden birinde düzenleyebilecek.

Yeni emoji çıkartma seçenekleri

Artık Gboard aracılığıyla daha fazla emojiyi çıkartmalarla birleştirebilirsiniz.

Yeni Wear OS özellikleri

Wear OS kısmında ise Tiles olarak adlandırılan özellik dikkat çekiyor. Kişiler, Google Haritalar, Hava Durumu gibi uygulamaların kısayollarında gezinmek çok daha kolay. Bunun dışında Google Keep, akıllı saat ekranlarına daha uygun görünen geliştirilmiş bir görünümle güncellendi. Adidas Running artık Google Assistant sesli komutlarını destekliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir