Dünyanın en çok kullanılan ve en büyük arama motorları arasında ilk sıralarda yer alan Google, bir insanın gün içinde uğraşması gereken bütün istenmeyen aramalarla başa çıkmak için bir çözüm üretmeye çalışıyor.

Şirket, yapay zekayı kullanarak bütün spam ve otomatik aramalarla başa çıkmak için bir yöntem üzerinde çalışıyor.Bu sorunla başa çıkabilmek için Pixel serisi akıllı telefonlarda Call Screen özelliği halihazırda bulunsa da bu özellik sorunu sadece kısıtlı bir ölçüde engelliyor.

Bunun yanında Google’ın, konuşma özelliği bulunan yapay zekâ sayesinde kullanıcıların bu spam/otomatik çağrılardan kurtulmak için daha etkili olacak yetenekli bir teknoloji oluşturmak istediği anlaşılıyor. Yeni edinilen bir habere göre Google yetkilisi Jonathan Eccles,Made by Google isimli Podcast’in son bölümünde şirketin istenmeyen çağrılarla ilgili nasıl çözüme ulaştırmak istediğinden bahsetti.

Google yetkilisi Jonathan Eccles açıklama yaptı

Şirket, bu problemi sohbet özellikli yapay zekâ ile çözüme ulaştırmaya çalışıyor. Jonathan Eccles, “Çok adımlı, çok dönüşlü konuşma yapay zekası, gelen her aramanın önünde bu koruyucu ve yardımcı katmanı oluşturmak açısından pek çok ilginç kapı açabilir.” dedi. Ek olarak, bu özelliğin bu yıl içinde kullanıcılara sunulabileceğini ima ettiği sözlerini de açıklamasına ekledi.Call Screens özelliğine sahip Pixel akıllı telefonları da bu özellik için yapay zekadan destek alıyor. Ayrıca Google, muhtemelen bu sistemi yapay zekayı kullanarak daha da geliştirmek istiyor. Konuya dair çok detaylı bilgiye ulaşılamasa da Pixel 8 serisinin tanıtımı esnasında bu özellikle ilgili daha çok önemli bilgi verileceği ön görülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir