Google, Dokümanlar, Slaytlar ve E-Tablolar uygulamalarında kullanıcıların sıklıkla kullandığı araçların daha hızlı bir şekilde bulunabilmesi için yeni bir özellik olan “gelişmiş araç bulucu”yu kullanıma sundu.

Kullanıcıları menüler ve araç çubukları içinde gezinmekten kurtarmayı amaçlayan bu özellik, bir arama çubuğu şeklinde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Büyüteç ikonuyla sembolize edilen özellik, ayrıca uygulamaların standart araç çubuğunun sol üst kısmındaki “Menüler” etiketiyle de erişilebilir.

Material Design 3 Uyumu

Arama çubuğu, Google’ın Material Design 3 adını taşıyan en yeni görsel diline uygun kapsül şeklinde tasarlanmıştır. Kullanılan Workspace uygulamasına bağlı olarak popüler araçları öneren özellik, isim, soru veya tanımlarla da araç araması yapılabilmesine olanak tanıyor. Örneğin; Dokümanlar uygulamasında “Sayfa Kurulumu”, E-Tablolar uygulamasında “Satır ve Sütun Ekleme” ve Slaytlar uygulamasında “Temayı Düzenle” gibi seçenekler öneriliyor.

Google Docs için beklenen özellik geldi

Bul & Değiştir Aracı

Yeni özellik, “bul & değiştir” aracına da ev sahipliği yapacak. Tüm arama sonuçlarının altına sabitlenecek olan araç, eski arama terimlerinin gösterilmesini sağlayacak. Ayrıca, uygulanabilir araçların yanında klavye kısayolları da gösterilecek. Böylece, sık kullanılan araçların kısayollarının akılda kalması kolaylaşacak.

Kademeli Dağıtım Planı

Google, yeni özelliğin dağıtımını kademeli olarak gerçekleştirecek. 25 Mayıs tarihine kadar araç bulucunun tüm Workspace ve bireysel Google hesaplarına dağıtımının tamamlanması hedefleniyor.

Özetle, Google Workspace kullanıcıları artık Dokümanlar, Slaytlar ve E-Tablolar uygulamalarında sık kullanılan araçları daha hızlı bir şekilde bulabilecekler. Yeni özellik, kullanıcıların araçları menüler ve araç çubukları içinde aramak yerine arama çubuğu sayesinde kolayca bulmalarını sağlayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir