Windows 11 tanıtımında Android işletim sistemlerini kullanımı sunacağını duyuran Microsoft’un ardından önemli bir hamle Google’dan geldi.

Google Windows işletim sistemli bilgisayarlarda Android oyun ve uygulamaları için test sürecini başlattığını duyurdu. Üstelik Microsoft tanıtımı yapmış olmasına rağmen henüz testlere başlamadığından dolayı Google tarafından yapılan tanıtım Microsoft’a karşı adeta bir meydan okuma olarak kabul edildi.

Google tarafından başlatılan yeni Beta programı kapsamında kullanıcılar 12 oyunu bilgisayarlarında çalıştırabilecek. Google Play Games beta olarak adlandırılan bu versiyon için şirket tarafından yapılan tanıtım ise şöyle;

Tanıtımda da görüleceği üzere Android işletim sistemli cihazların yanı sıra Windows İşletim sistemlerinde de yer almak isteyen Google, bu çalışmalarında başarıya ulaşırsa milyonlarca kullanıcının yer aldığı yeni bir pazara kavuşmuş olacak. Beta testleri Hong Kong, Tayvan ve Güney Kore ile sınırlı olurken özellikle ilk denenebilecek oyunlar arasında Asphalt 9, Gardenscapes ve Homescapes gibi popüler oyunlara yer verilmesi şimdiden Google’ın yeni servisinin dikkat çekmesini sağladı.

Yeni uygulama için kullanıcıların Windows 10 ya da Windows 11 işletim sistemine sahip olması, 8 GB RAM ve en az 22 GB SSD depolamaya sahip olması gerekiyor. Belirtilen şartların sağlanamaması halinde ise bilgisayarlarda böyle bir destek elde edilebilmesi mümkün olmayacak. Google tarafından yapılan bu açıklamalar sonrasında Microsoft’un Android planlarını öne çekebileceği de konuşulmaya başlandı. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir