Google, üretken yapay zeka alanında yaptığı çalışmalar sonucunda yazarak video oluşturabilen yapay zekası Lumiere’i tanıttı.

Arama motoru devi olan Google, yapay zeka konusunda teknolojiyi takip ediyor ve güncel kalmaya devam ediyor. Üretken yapay zekası Google Brad kullanıcılar tarafından çok sevilmişti fakat yazarak video oluşturamıyordu. Bunun üzerine Google, Lumiere’i tanıttı. Google Lumiere, üretken yapay zeka temeline dayanan ve direkt olarak yazarak video oluşturabilen bir sisteme sahip. Teknolojinin bu kadar hızlı gelişmesi insan hayatını oldukça kolaylaştırıyor.

Üretken yapay zekada son teknoloji Lumiere

Google Lumiere, yazılan komutu algılayarak 5 saniyelik video oluşturabiliyor. Benzerlerine göre kaliteli çıktılar veren sistem, şimdilik videolarını 1024×1024 piksellik çözünürlükte sunuyor. Google bu çözünürlüğün onlara göre düşük olduğunu ve daha kaliteli videolar sunacaklarını söylüyor. Google Lumiere sadece komuta göre video oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda hali hazırda var olan videoları da dönüştürebiliyor. Hareketsiz videoları ya da videonun hareketsiz bir kısmını yeniden oluşturabilir, hareketlendirebilir ya da görünümünü değiştirebilir. 

Google'ın video oluşturabilen yapay zekası Lumiere
Google Lumiere

Google, Lumiere teknolojisinde T2V adı verilen bir sistem kullanıyor. Bu sisteme daha net anlaşılabilmesi için metinden videoya geçiş diyebiliriz. Sistem içerisinde başlıklarıyla birlikte 30 milyon video bulunuyor. Bu başlıklar ve verilen komutları kullanarak yapay zeka eğitiliyor. Bu sayede yazılan komutla alakasız bir video oluşturma ihtimali en aza indirliyor. 

Google Lumiere

Google Lumiere, kaynak videodaki her şeyi legoya, origamiye ve çiçeğe dönüştürebiliyor. Videonun seçilen kısmını isteğiniz doğrultusunda doldurabiliyor. Aynı zamanda videonun görünmeyen kısmını üretken yapay zeka özelliği sayesinde tahmin ederek görüntüyü tamamlayabilir. Google Lumiere’i, yanlış bilgilendirme, güvenlik, nefret söylemi, çıplaklık, mahremiyet gibi her türlü politikaya hizmet etmek için sistemi agresif bir şekilde kullananlardan koruma çalışması içerisinde. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir