2021 yılı içerisinde dünyanın en çok kullanılan ve popüler olan web sitesi hangisi oldu? Google, uzun yıllar boyunca devam eden birinciliğini kaybetti. 

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, sürpriz bir isim tarafından rakiplerini sollamasının üzerine dünyanın en popüler web sitesi olma özelliğini kaybetti. Peki bu yılın en popüler web sitesi hangisidir? Çevrimiçi güvenlik şirketi olarak adından söz ettiren CloudFlare’nin hazırladığı sıralamaya göre Google, TikTok’a yenik düşmesinin ardından artık dünyanın en popüler web sitesi değildir. Arama ve e-posta lideri, uzun bir zamandır dünyanın en büyük web sitesi olarak nitelendiriliyor ve web2in geri kalanı için adeta bir başlangıç noktası olarak değerlendiriliyor fakat beklenmedik bir şekilde henüz yeni sayılabilecek bir isim tarafından ikinci sıraya atıldı. Bu isim TikTok oldu. 

2021’de dünyanın en popüler web sitesi belli oldu

36 3

Cloudflare tarafından gerçekleştirilen araştırmalara göre TikTok, 2021 yılında dünya genelinde en popüler web sitesi olma unvanını elde etti. Google, Facebook, Microsoft ve Apple’ın tümü sıralamada aşağıya çekilmesinden dolayı birinci sıra dışındaki web siteleri pek de değişime uğramadı. 2021 yılında dünyada popüler olan ilk web siteleri şu şekildeydi;

  1. TikTok
  2. Google
  3. Facebook
  4. Microsoft
  5. Apple
  6. Amazon
  7. Netflix
  8. Youtube
  9. Twitter
  10. WhatsApp

Söz konusu araştırma aynı zamanda TikTok’un Facebook, WhatsApp ve Instagram’ı geride bırakarak en popüler sosyal medya platformu olduğunu gösteriyor. Yani şöyle ki genel olarak kişiler, e-postalarını kontrol etmeye veya iş belgelerini yazmaya ihtiyaç duymadan TikTok’da vakit geçirmeyi tercih ediyor. Dünyanın popüler video paylaşım platformunun şu an için dünya genelinde bir milyardan fazla aktif kullanıcı vardır. Yani dünyanın her yerinde internete erişimi olan kişilerin neredeyse yüzde 21’lik bir kısmı TikTok kullanıcısıdır. Üç dakikaya kadar devam eden sonsuz kısa şekilde olan viral şakalar, memeler ve vlog’lar dizisi ile beraber son derece popüler olarak görüldü. 2021’in ilk aylarında salgın sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasaklaması sayesinde dünya çapında online olmasıyla rekor seviyelere çıktı. Örnek vermek gerekirse Birleşik Krallık’taki kişilerin, çevrim içi oyunların artması ve haber sitelerinin kapalı olmasıyla beraber internet kullanımlarını yüzde 19 oranında artırdığı aktarıldı. Bu mobil kullanım oranı geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 45 oranında arttı. 

2021’de App Store’da en çok indirilenler

  1. TikTok
  2. YouTube

2021’de Google Play Store’da en çok indirilenler

  1. Instagram
  2. TikTok
  3. Facebook
  4. WhatsApp Messenger
  5. Telegram
  6. Snapchat
  7. Messenger
  8. Zoom
  9. WhatsApp Business
  10. CapCut
  11. Instagram
  12. WhatsApp Messenger
  13. Facebook
  14. Google Maps
  15. Gmail
  16. Messenger
  17. Snapchat
  18. Zoom

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir