Bard, Google AI tarafından geliştirilmiş ve 2023’te Birleşik Krallık’ta test aşaması için yayınlamış bir sohbet robotudur. Şu an ise 200’ü aşkın ülkede erişime açıktır. Bard’ın kullanıldığı diller; Japonca, İngilizce, Korece, ve Türkçe. Bard’ın amacı metinlerin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve kullanıcıların metin tabanlı sorularını yanıtlamaktır.

Geliştirici Dylan Roussel tarafından yapılan açıklamaya göre, Bard’ın yapay zekasını daha üst seviyeyi taşıyacak bir versiyon için çalışmalar sürüyor. Bu versiyonun ismi “Bard Advanced” olacak ve Google One abonelerine sunulacak. 

Bard Advanced, Google’ın yenı duyurduğu büyük dil modeli olan Gemini Ultra tarafından desteklenecek ve bu demek oluyor ki, orta seviye Gemini Pro’yu çalıştıran Bard’ın güncel sürümüne göre bir yükseltme yapılacak.

Google ayrıca Bard’dan beklenenleri genişletmek ve iyileştirme yapmak için yapay zekadan yararlanan bir “güçlendirme” özelliği ile karşımıza çıkabilir.

Google Bard’ın Özellikleri

Roussel’in paylaştıklarına göre Google Bard Advanced ileri matematik ve muhakeme yapabilme becerilerine sahip ve bu özellikleri Bard’ı daha yetenekli, büyük bir dil modeli olmasını sağlıyor. Geliştiricinin yayınladığı bir diğer özellik ise kullanıcıların özel botlar oluşturmasını sağlayacak Motoko kod. Bu özel botlar başka kişilerle paylaşılacak mı ya da bu özellik için ekstra ödeme yapmak gerekecek mi henüz bilinmiyor. Rakip olan OpenAI 2023’te GPT Plus aboneleri için özel botlar oluşturulmasına ve paylaşılmasına izin vereceğini açıklamıştı. 

Google ayrıca Bard’dan beklenenleri genişletmek ve iyileştirme yapmak için yapay zekadan yararlanan bir “güçlendirme” özelliği ile karşımıza çıkabilir. Roussel, Bard’ın içinde bir Galeri bölümünden de bahsediyor bu bölüm yapabileceklerini görmeyi ve farklı konuları keşfetmenize olanak tanıyacak. Şu anda üzerine çalışılan özellik ise uzun işlerinizi takip etmeye yarayacak “görevler” sekmesi. 

Bahsettiğimiz bu yeni özelliklerin erişime açılma tarihinin henüz belli olmadığını belirtelim. Son güncellemelerde Bard’ın gerçek zamanlı olarak sorulara yanıt verdiğini ve YouTube videolarıyla ilgili soruları yanıtladığını görmüştük. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir