Google’ın çeviri servisi olan Google Translate, mobil cihazlardan masaüstüne kadar her alanda kolayca erişilerek, kullanılabiliyor. Ancak Google Translate sanıldığından çok daha fazlasına sahip. İşte Google Translate’i daha etkin kullanmanızı sağlayacak öneriler.

Bilmediğiniz kelimeleri kaydedin

google translate daha etkin kullanmanizi saglayacak x ozellik

İngilizce ya da farklı bir dil öğrenmeye çalışıyorsanız ve bilmediğiniz kelimeleri Google Translate ile öğreniyorsanız sorgularınıza yıldız ekleyebilirsiniz. Bu yıldız işlevi ise daha sonrasında tüm kelimelerin tek bir Excel dosyasına alınmasını sağlıyor.

Dosyadan çeviri yapın

google translate daha etkin kullanmanizi saglayacak x ozellik 1

Metinlerin yanı sıra PDF ya da benzer dosyalardaki metinleri de çevirebilirsiniz. Bunun için çeviri sayfasındaki dokumanlar bölümüne erişmeniz yeterli.

Eklenti ile kolay erişin

google translate daha etkin kullanmanizi saglayacak x ozellik

Her seferinde Google Translate sayfasını açmak zor geliyorsa, Google Translate eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklenti sayesinde üzerine tıkladığınız kelimeleri kolayca istediğiniz dile çevirebilirsiniz.

Anlık çeviri yapın

google translate daha etkin kullanmanizi saglayacak x ozellik 1

Google Translate için en önemli özelliklerden birisi de anlık çeviri. Farklı bir ülkedeyken ya da anlamını bilmediğiniz kelimeler gördüğünüzde Google Translate ile anlık çeviri yapabilirsiniz.

Siteyi çevirin

google translate daha etkin kullanmanizi saglayacak x ozellik 2

İstediğiniz bir web sitesini de çeviri sistemiyle çevirebilirsiniz. Bunun için site bölümünü kullanarak, site domainini yazmanız yeterli.

Kelimelerin telaffuzunu öğrenin

google translate daha etkin kullanmanizi saglayacak x ozellik 3

Yabancı kelimelerde en büyük sorunlardan birisi telaffuz. Kelimelerin telaffuzunu öğrenmek istediğinizde Google Translate’deki hoparlör simgesine basmanız yeterli.

Konuşarak çevirin

google translate daha etkin kullanmanizi saglayacak x ozellik 4

Google Translate’in bir diğer özelliği ise konuşarak çeviri özelliği. Çeviri sayfasında yer alan mikrofon butonuna basarak konuşmaya basmanız, özellikten yararlanmanız için yeterli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir