Google’ın dil sorununu ortadan kaldırarak diller arasında çeviri yapmaya imkan sağladığı uygulaması Google Translate pek çok konuda yardıma koşuyor. Bu servise son olarak eklenen özelliklerden bir tanesi çevirisi yapılan metnin sesli okuma özelliği ile dinlenebilmesi olurken, uygulama dahilinde bu sesli okuma ile oluşturulmuş olan ses dosyasının indirilmesi de mümkün. 

Robot olarak okunan metinleri ses dosyası olarak indirmek ve daha sonrasında kullanmak isteyen kişiler ise farklı bir şekilde bu ses dosyalarını ulaşabilmektedir. Eğer Google Translate ile yaptığınız çevirilerin sesli bir şekilde okunması istiyor ve bu ses dosyalarını farklı projelerinizde kullanmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Google Translate ses dosyaları nasıl indirilir?

Google Translate servisinde oluşturduğunuz ses dosyasını indirmek için öncelikli olarak çeviri hizmetinden yararlanmanız ve ses dosyasını oluşturmanız gerekiyor. İşte takip edilecek adımlar;

İlk olarak çeviri yapın.

Sonrasında ekranda yer alan dinleyin seçeneğini seçin.

1 1 4

Bu seçenek seçildikten sonra Google robot sistemi ile ekranda çevrilen kelimeler ve cümleler okumaya başlayacaktır. Bu aşamanın ardından ise oluşturulan ses dosyasını indirme aşamalarına geçiş yapabilirsiniz.

Ses dosyasını indirmek için öncelikli olarak;

F12 tuşuna basın.

F12 tuşuna bastıktan sonra ekran kenarında açılacak olan seçeneklerden network sekmesini seçin.

2 1 6

Daha sonrasında ise yeniden Google Translate bölümünde dinle butonuna tıklayın ve ses dosyasının yeniden çalışmasını sağlayın.

3

Sağ taraftaki ekranda farklı kodlar çalışmaya başlayacaktır. Fakat önemli olan bölüm translate_tts” ile başlayan bölümdür. Ses dosyasını indirmek için yazıyı seçerek sağ tıklama ile ses dosyasını yeni bir sekmede açın.

4

Buraya kadar başarılı bir şekilde işlemleri takip ettiyseniz son sayfada üç noktaya tıklayarak kolay bir şekilde ses dosyasını indirebilirsiniz.

Ses dosyasına neden ihtiyaç duyuluyor?

Google ses dosyasını bu şekilde kolayca indirebileceğiniz gibi elde edeceğiniz bu ses dosyası, size pek çok farklı projede yardım edecektir. Günümüzde çoğu YouTube video yükleyicisi elde ettiği bu anlatımları video arka planlarında kullanmayı tercih etmektedir. Bunun gibi işlerde ya da hazırladığınız farklı sunumlarda siz de oluşturulan bu ses dosyalarını kullanabilirsiniz. Üstelik seslendirme konusunda robot tarzında bir efekt istiyorsanız yine Google Translate servisi sizlere bu konuda yardımcı olacaktır. Servis sadece çeviri için değil elinizde bulunan bir metnin robot tarafından okunması noktasında da yine aynı şekilde destek sağlayabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir