İnternet kullanıcıları için Google’da tersten görsel aramanın nasıl gerçekleştirileceği konusunda çok ayrıntılı bir kılavuz hazırladık. İşte izlemeniz gereken adımlar!

Google Chromecast kurulumu nasıl yapılır?

Google, tersine görsel aramayı oldukça kolaylaştırdı. Bunu bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda yapabilirsiniz. Hazırladığımız rehberde PC, akıllı telefon ve tablet üzerinde nasıl görsel arama yapabileceğinizi anlattık.

Yıllar önce lansmanı yapılan Google, bugün dünyanın en büyük arama motorlarından biridir. Yıllar içinde popülerliğini koruyarak birçok başarıya imza atan bir arama motoru, birçok özelliğe sahiptir. Popüler arama motoru özellikleri ayrı bir hizmet gerektirmez, bu nedenle kullanıcı deneyimini iyileştirmek önemlidir. Görüntü arama, gün içinde milyonlarca internet kullanıcısı tarafından sıklıkla kullanılan arama motoru özelliklerinden biridir.

Tersine görsel arama, bir fotoğrafı hangi web sitelerinin kullandığını bulmanızı sağlayan bir özelliktir. Bir web siteniz varsa ve kendi tasarladığınız bir görseli yayınlıyorsanız görselin başka siteler tarafından oluşturulup oluşturulmadığını bu özelliği kullanarak kolayca öğrenebilirsiniz.

Bugün çok fazla sahte sosyal medya hesabı var. Sahte profiller genellikle başka birinin fotoğraflarını kullanır. Bu özellik aynı zamanda sosyal medya platformlarındaki profil fotoğraflarının gerçek olup olmadığını anlamanıza da olanak sağlıyor.

Google tersine görsel arama nasıl yapılır?

  • Google Görseller’i ziyaret edin.
  • Kamera simgesine tıklayın. Bağlantıyı resme kopyalayın.
  • Resmin bağlantısını “Resim URL’si ekle” bölümüne yapıştırın.
  • “Resim Bul” düğmesini tıklayın.
  • Arama sonuçları sıralanır.
  • Bilgisayarınızdaki bir resim için “Görüntü Yükle” düğmesini tıklayın. “Dosya Seç” düğmesini tıklayın.
  • Bilgisayarınızda bulunan fotoğrafı seçin.

Bilgisayarınızda hızlı ve rahat bir şekilde tersine görsel aramaları yapabilirsiniz. Google, İnternet kullanıcılarına bu işlem için iki farklı yöntem sunmaktadır. Bu yöntemlerden biri görüntüye bağlantı bulmanızı sağlarken, diğer yöntem görüntüyü bilgisayarınızda bulmanızı sağlar. Popüler bir arama motorunda ters bir resim bulmak için önce Google Görseller sayfasını ziyaret etmelisiniz. Bir web sayfasını görüntülediğinizde, sayfanın ortasında klavye, kamera, mikrofon ve lens simgelerini görürsünüz. Bu cihazlar arasındaki kamera simgesine tıklayın.

Kamera simgesine tıklamak küçük bir pencere açar. Açılan pencerede “Resim URL’si ekle” ve “Resim yükle” olmak üzere iki farklı seçenek bulunmaktadır. İnternette bir resim aramak istiyorsanız, bağlantıyı bu resme kopyalayın.

Kopyalanan bağlantıyı “Görüntü URL’sini Yapıştır” bölümüne yapıştırın. Bağlantıyı yerleştirdikten sonra “Resim bul” butonuna tıklayın. Bu adımı izlerseniz, arama sonuçları sıralanacaktır. İşte bu kadar kolay. Peki siz Google’ın sunduğu bu özelliği daha önce kullandınız mı? Özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir