Google hesabınızı yoğun bir şekilde kullanan bir kullanıcıysanız, bu noktada çok fazla arkadaşınız olabilir. Ancak çok fazla arkadaşınızın olması bu noktada doğum günü bildirimlerinin de aşırı gelmesi anlamına gelecektir. Dilerseniz doğum günü kayıtlarını Google Takvim’den silebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bizde sizlere bu içeriğimizde Google Takvim’deki tüm doğum günlerini silmek için yapmanız gereken adımlara bakacağız. Doğum günlerini teker teker silebildiğiniz gibi, dilerseniz toplu bir şekilde de silebilirsiniz. Bu noktada ilk olarak Google Takvim’deki tüm doğum günleri nasıl silinir buna bakalım.

Google Takvim’deki tüm doğum günlerini silmek

1 1581104798

Google Takvim’de yer alan doğum günü hatırlatıcısının bildirimlerini susturmak istiyorsanız, en iyi yöntem olarak tüm doğun günlerini kapatmak olacaktır.

  • Kişisel bilgisayarınız, iPhone cihazınız veya Android telefonunuzdan Google Takvim’i başlatın ve Takvimlerim kısmına erişin.
  • Doğum günü hatırlatıcılarını kapatmak için “Doğum Günleri”nin yanında yer alan kutuya dokunun.

Bu işlemler ile doğum günü hatırlatıcısı kapanmış olacaktır. Ancak tekrar açmak istediğiniz anda ise yine aynı adımları izleyerek doğum günlerini aktif edebilirsiniz.

Google Takvim’deki doğum günlerini teker teker silmek

Sadece tek bir kişinin doğum günü için tüm doğum günlerini devre dışı bırakmanıza gerek olmuyor. Bu kapsamda Google Kişiler’deki bilgileri düzenleyebilirsiniz.

  • Google Kişiler uygulamasına gidin.
  • Doğum gününü kapatacağınız kişiye dokunun.
  • Bundan sonra kalem simgesine basın ve gelen açılır pencerede kullanıcının doğum günü yanında yer alan X simgesine basın.
  • Sağ alt köşeden kaydet deyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir