Arama motoru devi Google’un ilk defa Game Developers Conference etkinliğinde gördüğümüz Google Stadia platformu için çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

“Oyun dünyasının geleceği” olarak ifade edilen bu servis, geçtiğimiz günlerde dikkat çeken haberler ile karşımıza geldi. Uzun bir süredir bulut oyun sistemleri geliştirilmeye ve daha iyi bir deneyim için yeni özellikler kazandırılmaya devam edilirken, Google Stadia servisi için özel oyun yapacak olan stüdyoların kapatma kararlarının alınması ve yönetim tarafında önemli isimlerin ayrılması gibi konular oyuncuları düşündürmüştü. Bu gelişmelerin yanı sıra oyun satışı üzerinde çalışmaya devam eden Google Stadia için kapanma sürecinin başladığı iddia ediliyordu.

Google Stadia hayatına devam ediyor

google stadia gelismeye devam ediyor

Başarısız olan servislerini fazla bekletmeden kapatan Google, baktığımız zaman Stadia için olumsuz söylentilerin önüne geçebilmiş değil. Ancak Google tarafından yapılan yeni bir açıklama ile Stadia platformunun kesin olarak kapatılmayacağını ifade ediyor. Bu açıklama ilk defa yapılmazken, geçtiğimiz yıllarda Stadia yetkilisi Nate Ahearn, servisin hayatta olduğunu ve sorunsuz olarak devam ettiğini belirtmişti.

Kütüphanesini genişletmeye devam eden Stadia için Google’ın platformunu öne çıkarmak adına çeşitli hamleler yapması bekleniyor. Oyun dünyasında hala oyuncuların tam olarak geçiş yapmadığı Google Stadia, bulut temelli bir oyun servisi olarak yayın hayatına devam ediyor. Söz konusu platform güç olarak uzakta çalışan bir sunucudan beslenirken, oyunlar bu uzaktaki sunucularda çalışıyor ve görüntü ise internet aracılığı ile aktarılıyor.

İnternet bağlantısı sayesinde oyunları dizüstü, masaüstü, tablet veya telefon üzerinden bağlantı kalitesine göre 4K veya Full HD çözünürlükte oyun oynama imkanı bulunuyor. Herhangi bir indirme ve yükleme ihtiyacı olmazken, sunucuların AMD ile ortaklığı sayesinde en yüksek performans sunuluyor. Bu sistemde ise 1080P oyun için en az 20 Mbps ve 4K için ise 35 Mbps internet gerekiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir